torsdag 23 mars 2017

Fler bilder


Idag kommer lite fler bilder från vår promenad i gamla stan. Jag vill ju gärna visa lite bilder från vår restaurang också men just nu görs det lite såna där jobb inte kan fångas på bild och visa att vi faktiskt gör lite framsteg. Vi har beställt och fått hem från Aten allt som behövs till handikapptoaletten. Nu är det lag på att alla som söker nya tillstånd ska ha handikapptoalett med samma mått som gäller i Sverige. Det har ni säkert märkt att det inte har funnits tidigare. Jag vet inte hur det är med de som har gamla tillstånd ifall de måste ändra och göra handikappvänligare. 

Detta är faktiskt en butik
Elen är dragen av en kompis som är elektriker. Solfångaren har kommit upp på taket. Maken har målat väggarna färdigt i både kök och matsal. Vi har även fixat provisoriskt taklamporna som de ska vara. Vi får se hur de blir när de är helt färdiga. Vårt tillstånd har passerat genom alla instanser som de ska och alla papper som behövs INNAN man kan kan lämna in dem hos kommunen är fixade sånär som på hos "brandsäkerhetsnämnden" där de har fastnat lite nu. Så snart de är färdiga där kommer de att lämnas in på kommunen igen och därefter kommer det att dröja en månad innan vi kan ha papperet som gör att vi kan öppna. Minst en månad kommer det alltså att dröja innan vi kan öppna så räkna inte med att det blir förrän i slutet av april, men påsk tänker vi i varje fall fira där även om det inte är öppet för betalande gäster :)

Detta är innergården på ett hotell


10 kommentarer:

 1. Hej,jag undrar alltid när jag är på kreta,varför finns det inte mer solfångare som producerar el,gratis,finns ju billigt att beställa på ebay

  SvaraRadera
  Svar
  1. ebay?? solfångare som producerar el? Det skulle jag vilja att du berättar mer om!

   Radera
  2. ja herregud,vet en kompis som vet allt och köper från ebay,skall kolla med honom,han är en uppfinnar jocke och kan allt om hus el rörläggeri osv,och priserna har sjunkit mycket

   Radera
  3. säg åt uppfinnarjocke att flytta hit :)

   Radera
  4. ja,han får komma till mig först när jag flyttat ner,men jag åter kommer för jag fick ett pris av vad det skulle kosta mig,och det var under 10000kr

   Radera
 2. Jag har också undrat över det. Här finns det bönder som sätter upp solpaneler på sina tak och får mycket el, visserligen en dyr investering men den betalar sig med tiden.
  Tack för de fina bilderna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Troligtvis är det kostnaden för att installera dem, för det är nog inte många som har råd med det även om det i längden skulle löna sig. De flesta här har ju solpaneler som ger varmvatten i varje fall, för de är inte så ruskigt dyra. (omkring 500 euro) Någon smart person skulle väl kunna komma på att kunna göra det billigt så att fler har råd. För sol har vi ju i mängder här.

   Radera
 3. Hej!
  Sök på nätet exempelvis: el solceller, och efter en kvart är du proffs i ämnet.
  Och tack för fina bilderna från Chania!

  SvaraRadera
 4. Vår favoritrestaurang i Chania heter Doloma. Den ligger några kvarter upp ifrån hamnen. Äkte Grekisk hemlagad mat. Dä är du välkommen ut i köket och välja vad du vill äta. Det vi har valt har varit jättegott, och prisvärt. Mysigt ställe. När du vill hitta dit är det lättast att gå in på TripAdvisor, där hittar du Doloma på en karta.

  SvaraRadera