onsdag 22 mars 2017

Att upptäcka samma saker


Igår var det en riktigt härlig vårdag. Jag mötte upp med en väninna inne i stan. Vi tog en fika nere i hamnen och vi var inte ensamma. Många greker tog tillfället i akt att njuta av en skön dag innan säsongen sätter igång och tid inte längre finns.

Efter kaffet tog vi en promenad i gränderna. Det finns några saker jag aldrig tröttnar på här i Chania. Det ena är den här tiden på året när det börjar bli varmt, men man fortfarande har vyn upp mot bergen där snön ligger kvar. Den andra är att strosa omkring i de gamla kvarteren i hamnen.

Det går alltid att upptäcka något nytt. Men, det kan ju också bero på att man tror att man upptäcker något nytt fast man har sett det ett antal gånger förut. Idag tog jag ett foto in mot en gård som var sådär charmigt rörig. Den ligger inträngd bland tavernor och turistbutiker. Ja, mitt i turistsmeten bor faktiskt folk också. När jag kom hem och kollade igenom mina foton tyckte jag att jag kände igen den gården. Ja, det visade sig vara ett av mina första foton jag lagt in på instagram. För 160 veckor sedan. Fotot till vänster är dagens.

4 kommentarer: