torsdag 30 mars 2017

En tillbakablick och lite morgonfunderingar


Förra året vid den här tiden var jag i Sverige och jobbade på ett gatukök i väntan på trevligare jobb. Nu håller jag för fullt på att öppna en restaurang här. Det svänger ganska snabbt måste jag säga. Tidigare år ägnade jag mig åt att förbereda säsongen i min butik.

Det känns att säsongen är i antågande för många håller på med förberedelser. Minimarketar, restauranger och hotell som har varit igenbommade håller på med stora vårrengöringen och förberedelser för att öppna. När jag är och handlar eller vid busshållplatsen hörs lite engelska, svenska och danska. De är inte många ännu, men några turister har börjat komma till ön.

Jag börjar känna mig otålig, nervös och lite sådär att vi har fastnat i förberedelserna. Vid den här tiden på året har elektriker och andra fullt med jobb eftersom det är nu som alla skavanker upptäcks och det måste fixas. Min make kan inte göra allt själv och där vi behöver lite hjälp från andra fastnar det liksom upp. Det känns lite som att vi har inte riktigt flyt. Jag vill absolut att vi ska kunna öppna i slutet av april och det är vår plan. Vi har ju inga inkomster just nu förutom från mina frilanstexter men utgifter har vi hela tiden. Det är skruvar, målarfärg, rör och annat som inte riktigt fanns med i budgeten. Så nu gäller det att kunna öppna för att få in lite pengar också!

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Skippa skruvar och målarfärg, restaurangen blir än mer tuff och originell!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du så rätt i, men nu har vi ju den grekiska byråkratin o alla dessa lagar...Det måste vara målat med en viss typ av färg på toa så att det går lättare att städa väggarna..osv osv.

   Radera