måndag 13 mars 2017

En söndag i mars

Snart är makens tyska syster på väg hem, och innan dess ville hon bjuda ut oss alla i familjen på middag. Vi fick bestämma ställe och då tyckte vi Bougainvillea i Fournes skulle passa bra. Dels för att det är otroligt god mat där men också för att priserna är riktigt humana jämfört med många ställen inne i Chania.

Nu visade det sig vara att makens andra syster och hennes familj håller på fastan innan påsk så vi köttätare avstod från att beställa massa härliga kötträtter. Istället körde vi på vegetariskt (vår dotter äter alltid vegetariskt numer så köttätarna var i minoritet idag)

Vad vi åt för gott? Tomatbiffar, squashbiffar, fänkålspaj och xorta. Grekisk sallad och tzatiki förstås. Hmm vad mer..vinbladsdolmar. Ja, det blev fläskkött med bladselleri också.Allt det goda sköljdes ner med Chanias eget öl Xarma samt husets röda vin.

Vi hade en härlig dag trots att vintern har gjort en comeback här. 14,5 grader hade vi inne i vårt hus i morse. Det sägs att det dröjer minst en vecka tills våren kommer. Maken säger att hela mars kommer att vara både kall och regnig.

Har ni haft en bra helg?

4 kommentarer: