Två-tre gånger om året serveras det tacos även i Makris Tichos utanför Chania, men detta är ett vanligare fredagsmys för oss. Eftersom vi har fläskkött från vår egen gris i frysen kan vi frossa i detta om vi vill. Ni som längtar efter en äkta grekisk gyros kan lätt fixa själv.
Skär fläskkött i strimlor. Stek i stekpannan eller ugnen. Krydda bra, jag använder salt, oregano och grillkrydda (ja, från Sverige). Till detta serveras friterad potatis, tomat, lök, pitabröd och yoghurt. Yoghurten saltas och får lite paprikakrydda. Rulla till gyros eller hugg in med gaffel. På gyrosställen kan man också beställa så här på tallrik istället för färdigrullade.
Ha en bra helg!!
I Göteborg har vi ett ställe som säljer gyros, Meat the Greek.
SvaraRaderaMin arbetskamrat (grekinna) och jag åker dit minst en gång i veckan och njuter.
Hon får chans att prata grekiska och jag får lyssna på språket och även höra grekisk musik. Gyrosen är nästan som i Grekland.
Vad härligt! Då får du uppleva Grekland riktigt ofta!
Radera