torsdag 22 december 2016

En heldag
Igår fick jag en heldag i Rethymnon med mina barn. Jag hade en tid inbokad hos en homeopat och jag ville gärna ha lite sällskap och lyckades därför övertala mina barn att följa med. Medans jag var hos homeopaten lokaliserade de sig i stan och när jag var färdig tog vi en gemensam promenad. Vi var även till ett litet arkeologiskt museum som ligger mitt i stan.

Jag passade på att dricka lite kaffe för från och med idag är det slut med både kaffe, mint och nejlika eftersom det inte går ihop med homeopatmedel.

Efter Rethymnon åkte vi tillbaka till Chania med bussen och uträttade lite ärenden där också och tog en kaffe på Starbucks.

I katolska kyrkan i Chania gör de varje år en otroligt vacker julkrubba

Julgranen utanför saluhallen i Chania

4 kommentarer:

 1. Vad vackert. God Jul �� �� till er alla

  SvaraRadera
 2. Hej! Har läst din blogg länge då jag tycker det är så roligt att läsa om andra svenskars liv i Grekland. Bor själv i Aten med min sambo och vi funderar just nu på en eventuell flytt till Kreta. Vi trivs inte särskilt bra här och längtar efter mer natur och närhet till havet, men vill samtidigt inte bo på någon av de mindre öarna. Jag jobbar online så för min del kan jag bo var som helst, men min sambo är sjöman med lång erfarenhet av jobb på turistbåtar. Tänkte därför höra med dig lite hur det är i Chania, finns det många utflyktsbåtar osv där? Och hur är det i Rethymno (om du vet)? Min sambo har varit på Kreta tidigare men det var ett bra tag sedan. Vi tänkte åka dit ett par dagar så snart vi kan och kolla runt lite. Vet att det är svårt även på Kreta nu med jobb, och då särskilt under lågsäsongen, men det vore jättesnällt om du ville ge din syn på saken om du vet något om hur det är för de som jobbar på båtarna. Och om du har några andra tips rent allmänt för oss som funderar på en flytt till Kreta :) Tack på förhand och god jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Caroline! Vad trevligt med flytt till Kreta :) Chania är ju lite större så jag skulle tro att möjligheterna är större här. Det finns förstås en hel del utflyktsbåtar, eller väldigt många skulle jag vilja säga. Hur det är med att hitta jobb i den branschen vet jag inte men generellt är det ju ganska lätt att hitta jobb här under turistsäsongen. Hör gärna av dig till mig på mailen om du har fler frågor angående Chania. agrimanaki@hotmail.com

   Radera