fredag 4 november 2016

Oliver och annat godis


Igår åkte vi till torsdagsmarknaden för att handla lite godis. Jag brukar säga att den marknaden är i området Nea Chora strax innan stan. Området heter fortfarande Nea Chora men nu håller marknaden till lite längre upp från havet och lite längre från stan. Där kommer den att vara i 6 månader. Problemet med att hålla till längst nere vid havet är att vid riktigt dåligt vinterväder kan vågorna slå upp för mycket och blåsten bli för hård.

Medans maken åkte för att hitta en lämplig parkering blev jag stående vid han som sålde oliver. Jag provsmakade oliver. Problemet med att smaka på oliver är att de ger mersmak och man vill ha mer och mer.  Här fanns inlagda oliver av alla olika sorter. Årets nyinlagda, fjorlårets, med vinäger, med salt, osaltade, stora och små. Mycket svårt att välja så maken fick göra valet när han kom.

Jag måste bara tala om vad jag läste på Tripadvisor en gång. Det var en engelsman som beklagade sig över att en taverna här i Chania serverade oliver MED KÄRNOR på salladen. Han tuggade nästan sönder en tand på grund av detta. Jag hoppas att ingen av er tror att oliver ska vara utan kärnor och med en bit paprika inuti?? Det med tripadvisor ska man ta med lite ro ibland anser jag. Det finns en del tavernor som betalar för bra kritik. Ja, det finns företag som specialiserar sig på att sälja kritik. Brukar ni läsa på tripadvisor innan ni väljer var ni ska äta?

6 kommentarer:

 1. Haha, det finns alltid idioter (på Tripadvisor och på andra ställen). På en lammrestaurang som var riktigt bra klagade en person över att lammet serverades med ben ... Jag läser tripadvisor ibland, men visst måste man ta vissa omdömen med en nypa salt.

  SvaraRadera
 2. lamm med ben, haha. Maken blir galen på mig när jag köper små fläskkotletter där inget fett är kvar och benet bortskuret. Jag tycker de är lämpliga att steka i stekpannan. Han anser att både fett och ben ska vara kvar. Det har han faktiskt rätt i för de smakar mycket godare då. En del kött ska ha fettet kvar för att smaka riktigt gott och sen kan man faktiskt skära bort det när man äter.

  SvaraRadera
 3. Vad himla roligt att jag hittade hit :)

  SvaraRadera
 4. Jag läser Trip, men tar många recensioner med en nypa salt. Man får helt enkelt läsa mellan raderna och hitta resenärer som liknar en själv litegrann. Jag gillar att läsa bloggar för att få där få lite mer personlig touch. Hoppas på att snart få besöka Kreta igen och då någonstans runt Nea Chora.

  SvaraRadera
  Svar
  1. nea chora har massor av bra tavernor :) senast igår träffade jag bloggläsare som bor där varje år och äter på olika tavernor där varje dag :)

   Radera