måndag 28 november 2016

Bästa olivoljan!Här rensas oliverna från kvistar - att bladen är kvar gör inget. Jag kan inte skryta med att jag har jobbat med oliverna hela veckan, men lite har jag också hjälpt till. De fina dagarna fortsätter och alla tar tillfället i akt och plockar sina oliver. På fastlandet har det tydligen varit oväder som är på väg hit till oss också, så det gäller att hinna plocka så mycket som möjligt och inte lämna något halvgjort för om olivhögarna blir liggande blir oljan sämre. Oliverna lämnas in till presseriet vartefter, oftast varje eller varannan dag. Snart kan vi njuta av färsk olivolja (som är bitter i smaken och man vill inte ha mycket av den, men bitterheten försvinner när oljan har stått ett tag)

Jag hoppas ni hade en bra vecka, en trevlig helg och en fin advent och nu är det dags igen att önska
KALI EVDOMADA! - ha en bra vecka, alltså.

4 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med egen olivolja!Alltid lika spännande när den nya oljan rinner ut på presseriet.Vi skördade jättetidigt i år,redan 1 november och det är vi glada för!
  Hoppas inte denna oväder som vi har här på Peloponnesos inte når er,det är hemskt som det regnar och åskar.Zakynthos har ju drabbats jättehårt också :-( Och alla som ej har hunnit skörda oliverna än :-( Ha en bra vecka du med :-)
  Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har ju haft "för varmt" här ett tag så regn behövs. Det sägs att det blir oväder snart och att temperaturen ska sjunka 10 grader. Hu, vad vi kommer att frysa för vi har vant oss vid 20-25 grader.

   Radera
  2. Er olja är sååå god Anita!

   Radera
  3. kul att du tycker det, anonym :)

   Radera