tisdag 1 november 2016

Oväder och vinter på Kreta


Helt plötsligt så var vintern här. Det var på tiden måste jag nog säga. Hela oktober har bjudit på underbart sommarväder och regnen har lyst (haha) med sin frånvaro. Regnen behövs för olivträden och andra grödor.

Vi älskar solen och värmen men när vintern kommer är försörjningen olivolja och det är viktigt att vi kan odla en hel del själv för att vi ska kunna vara självförsörjande vad gäller vissa grönsaker.

Vad gör en turist i detta väder? Ännu är det några turister kvar eftersom en del researrangörer har sista hemresan 5 november och Norwegian till exempel har direktflyg från Arlanda hela november. Vad skulle ni göra om ni hade otur och det regnade hela dagar? Om jag var turist skulle jag placera mig på en taverna med vänner och bli sittande där flera timmar. Jag skulle besöka museum och noggrant gå igenom det. Jag skulle inte jäkta mig igenom eftersom jag skulle ha en hel dag på mig eftersom det ändå regnar ute. Shopping är lite svårare eftersom vi inte har några stora shoppingcenter med flera butiker under samma tak men visst finns det större butikskedjor för dig som är intresserad av det. Zarah, Berschka, Stradivarios, HM, Marks&Spencer och pink woman finns här. Sedan finns det stora parfymaffärer som har produkter i 2 våningar. Bland annat Hondos center och 2 till som jag inte kommer ihåg namnet på nu.

Redan från imorgon visar dock prognosen bättre väder med sol och över 20 grader.

Maken jobbade sin sista dag i förrgår och därför var det bra att det var oväder igår. På sommaren säger han alltid att - oh, jag skulle vilja sova siesta istället för att åka och jobba. Han börjar alltid 13.00 och får därför aldrig ta en vila mitt på dagen. När vintern väl kommer gör han sig inte tid att ta siesta. Om det inte är oliver att plocka eller han hittar något extraknäck pysslar han alltid med något här hemma. Igår kunde han dock unna sig en siesta för det gick inte att vara ute alls.

Hur har ni det? Har snön kommit hos er?

10 kommentarer:

 1. I Finland Österbotten har vi ingen snö ännu men lovas till slutet av veckan. "Värmen" är omkring 0. Ha det gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter härligt med snön, den lyser ju upp och det blir så fint såhär när julen snart är här.

   Radera
 2. Marcus Mpozakis Haglund1 november 2016 11:07

  Hej!

  Allt är ditt fel och ingen annans. Halvgrek till trots har jag aldrig varit på Kreta men nu åker vi faktiskt dit till våren. Mycket tack vare din blogg som lockar med alla vackra bilder.

  Jo, vi kommer att packa ner våra vandrarkläder (vi brukar göra det på semestern samt att äta bläckfisk och sardiner).

  Nu har jag några frågor till dig:
  -Har du några bra vandrartips förutom ravinen?
  -Var kan jag äta den bästa grillade bläckfisken i och runtomkring Platanias?
  -Jag är ingen öldrickare som du men besöker gärna en vingård, har du något bra tips?
  -Känner du till något bra ställe som spelar rebetiko?
  -Vilken choklad vill du ha om vi kommer till dina hemtrakter?

  Det som jag kommer att sakna när vi åker till Kreta är att inte få se när AEK spelar men ibland finns det andra saker än fotboll, har jag hört:))

  Ha det bra
  Marcus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart!!! Måste kontakta Kretas turistförening och få nåt slags provision! Var på Kreta ska ni bo? Ah, visst ja, eftersom du vill äta bläckfisk i Platanias ska du väl bo där. Jag ska klura lite på dina frågor och sedan ska du få ett inlägg helt tillägnat dig!

   Radera
 3. I Luleå uppe i Norrbotten har inte snön kommit ännu. Det har inte ens varit vitt på backen en enda gång ännu och det är ovanligt den 1 november! Men är det något vi kan vara säkra på är det att snön kommer! Vilken dag som helst.
  Låter trivsamt med en lugn regnig dag på Kreta, det skulle jag inte tacka nej till även om den kommande prognosen lät något roligare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag undrar vad ni har för väder nu för jag läser på fb om vänner i Sto som får sova på jobbet alt inte tar sig till jobbet osv.

   Radera
 4. Vi har inte snö, men det är typ tre plusgrader och regnar på tvären. Värsta vädret!

  SvaraRadera
  Svar
  1. hehe, jag var lite sen med att svara på kommentaren och nu vet jag att ni har lite mer snö....

   Radera
 5. Igår kom första snön i Umeå. Ett "täcke" på 1 cm här och där. Det kommer nog att tina upp idag
  Jag måste nog leta reda på ett par skor. Kan inte komma i sandaler idag till lasarettet, där jag ska operera ögonen.
  På lördag flyr vi med Norwegian,,,,,,,
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för igår Birgitta och Arne!! Sonen blev jätteglad för curryn!

   Radera