söndag 30 oktober 2016

Det ena ledde till det andra


Igår träffade jag ett par som jag lärt känna genom bloggen och Greklandssidor på facebook. Vi mötte upp vid deras hotell och fick några trevliga timmar med mycket prat och några glas vin. (och leverans av lite marabou choklad...)

Jag började sedan gå hemåt men ville inte riktigt avsluta kvällen och tog därför en promenad till makens jobb. Han tyckte det var lämpligt att fortsätta kvällen med en tur ner till hamnen och väl där bestämde vi oss för att äta lite gott.

Vi valde att gå ner till gatan Xatzimichali Daliani som jag skrivit om förr (gatan som ligger nedanför saluhallen och har flera bra tavernor dit grekerna gärna går) Vi kände att vi ville prova en taverna som vi inte varit på förr.

Det blev Baron, som antagligen är ganska nyöppnad eller också har vi helt enkelt inte sett den förr eftersom den är liten och ligger precis vägg i vägg med en taverna som heter Mesogiako.

Det var ett mycket bra val!! Underbara squaschbiffar med en härlig dip innehållande mynta till. Stekt fetaost med vindruvs- och sesamsås. Stark bekri meze med olika korvar och paprika i. Allt var välsmakande och mycket gott! Dessutom provade vi ett grekiskt öl som heter Esa eftersom de inte hade Xarma.... Jag rekommenderar Baron!!

Min lchf diet gick åt skogen igår...nya tag idag...

Trots att de första regnen kommit och temperaturen sjunkit är det fullt med folk i rörelse i stan. I och för sig var det lördag men det är så trevligt att trots att det är "vinter" se fullt med folk sitta utomhus. Som vanligt ställer man sig frågan. Hur har alla råd att äta ute trots krisen och den dåliga ekonomiska situationen? Svaret är nog att man glömmer bekymren för en stund och lever såsom grekerna alltid levt.

10 kommentarer:

 1. Du får det verkligen att vattnas i munnen på mej! Vilka läckerheter!
  Här vid Marbella i Spanien har vi ca 25 grader dagtid och 20 grader igår vid 23-tiden.
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ungefär som vi har det då, men just nu vräker regnet ner

   Radera
 2. Åh, det där lät hur gott som helst! Mysigt med spontanmiddag och så skönt att kunna sitta ute på vintern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fast idag går inte det. Regnet öser ner..

   Radera
 3. Ojoj vad gott det låter (och ser ut)! Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. börjar inte bli liiiite sugna på Chania??

   Radera
 4. Hoppas de har öppet när jag är nere i januari. Tänkte ta en tur till Chania en dag.
  /Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. tavernorna vid den gatan brukar ha öppet året om men om det är dåligt väder har de inte många sittplatser inne så jag vet inte hur det är exakt med denna.

   Radera
 5. Om de inte har öppet blir det väl saluhallen som vanligt.
  /Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, du har upptäckt saluhallen du också!

   Radera