lördag 5 mars 2016

Polhirrina-ravinen

 Kreta har ett enormt utbud av vandringsleder och raviner som man kan vandra i. Min dröm är att en dag beta av ett antal av dem. Jag har gått Samaria-ravinen, Imbros-ravinen och delar av Kourtaliotiko- och Agia Irini-ravinerna. Även Europa-vandringsleden E4 går över hela Kreta! Det vore ju en ordentlig utmaning att en dag vandra över hela ön.


Idag gick dottern Polhirrinia-ravinen. Bergsklättrarföreningen i Chania har i samarbete med skolan ett projekt om raviner.


Denna vägbeskrivning hittade jag på nätet. För att gå Polirrinias ravinen tar man stigen som börjar vid kyrkan direkt efter byn Sirikari som ligger 19 km söder om Kissamos-Kastelli. Efter en bit når man ravinen och man får räkna med cirka 2 timmars vandring innan man når den antika staden Polirrinias. 

Nedan är dotterns foton. Någonstans går de över en vacker gammal stenbro men den hamnade inte på något foto. 


Områdena kring byn Sirikari omges av skog med kastanjeträd. Staden Polirrinia spelade stor roll under den minoiska tiden och fram till den bysantiska tiden. Från byn Polirrinia kan ni ta er till den antika staden Polirrinia.Om ni gör den här vandringen sommartid kombinerar ni den med bad på den fantastiska stranden Falassarna som inte ligger långt härifrån. 

Foto Chania Crete by Nikos

1 kommentar:

  1. Underbara bilder av din dotter!
    Tänk att man är så skröplig att man har små möjligheter att gå dom fina vandringslederna på Kreta. Jag som har gått så mycket i dom västerbottniska fjällen.
    Birgitta i Umeå (som packar nu)

    SvaraRadera