lördag 12 mars 2016

Kreta skakar


Idag verkar det som hela Kreta har skakats om ganska ordentligt. I stort sett hela dagen har det varit små jordskalv här och där. Det enda jag kände av var ett som skedde precis när jag skulle lägga mig för att ta lite siesta vid 3-tiden. Det blåste ganska mycket ute och precis när jag la mig kände jag att det skakade till i sängen. Min första tanke var att det -oj, vad det blåser. Men, sen tänkte jag logiskt att blåsten kunde ju inte göra att det skakade i sängen. Jag flög upp och frågade barnen om det var jordbävning. Ja, de hade också känt. Min tanke var nu ifall jag skulle lägga mig och sova eller om det kanske skulle komma större skalv så jag borde vara vaken. Äsch, siesten missar jag helst inte. Nu är jag på väg att lägga mig för natten men det känns lite sådär konstigt för det har faktiskt skakat hela dagen även om jag inte känt något. Kommer det att fortsätta i natt? Kommer det att bli något större?

6 kommentarer:

 1. Nu har jag fått känna av min första jordbävning. Klockan 14.40 började liksom vårt boende , Hanim Lounge inne i Chania, gunga några sekunder.
  Men det skakar nog mer i Paleochora. Dom har redan haft ett trettital och den senaste var på 4,9.
  Birgitta i Chania.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju egentligen konstigt att du inte känt av jordbävning tidigare så ofta som ni är här! Blev du rädd eller hann du inte förstå vad det var? Jag fattar ofta inte vad det är förrän det är över. kram till dig!

   Radera
 2. Läskigt med jordskalv! Jag har inte vart med om det...

  SvaraRadera
 3. Vet hur det känns, var med om det i Spanien i januari. Vi trodde först att det var någon som gungade på husbilen, men det visade sig sedan att det var ett jordskalv. Lite otäckt tyckte jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja det är det fast som du säger så tar det ett tag innan man fattar att det är jordskalv. Man tror först att det är nåt annat.

   Radera
 4. Hej! Vi åker till Leros den 3/5. Vi tänkte ta med oss kläder att skänka. Förslag på plagg som behövs?

  SvaraRadera