söndag 28 februari 2016

Söndagspromenad

Mandelträd odlades av grekerna redan på 400-talet f Kr. Till Norden kom den först på 1300-talet. 
Jag till maken: - Kan vi inte gå inåt landet ut i skogen istället för vid havet idag. Svar: - Vilken skog? - Ja, ut i naturen i varje fall? - Vilken natur?. Han har ju rätt. Här vid oss finns ingen skog men jag menade "olivskogar" för det finns det i varje fall, men det räknas inte som skog. Det är olivfält, helt enkelt, inte naturlig skog. Vild natur finns heller i stort sett inte här vid oss men jag tycker alla dessa gröna områden med oliv-, apelsin- och citronträd är natur. Dessutom finns det mandelträd lite här och där och det var det jag var ute efter idag och ville fota.


Frukten är grågrön och lika luden som persikan. Man kan äta mandeln innan den är torkad också. 
7-8 månader efter blomningen är frukten mogen och torkar ihop och ser ut som vi känner igen dem i supermarketen. Här var ett träd där fjolårets torkade mandlar hängde kvar. Maken tog ner en för att prova men de var lite för gamla.
En mycket väldoftande busshållplats i Daratso. Jasmin.

Man tager vad man haver tänkte nog hen med denna trädgårdsdekoration. En bit tjockt rör, en gammal stol och för att inte glömma vattningen hänger man upp den gamla vattenkannan i plast. 


Det är inte bara vi som har ett halvfärdigt hus. Det ser riktigt farligt ut att gå ut vid andra våningens entrédörr. Förhoppningsvis är det ingen som bor där uppe för det kan ju gå riktigt illa om man har otur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar