söndag 8 november 2015

Mystiska fynd i Agia Apostoli

På förmiddagen tog dottern och jag en härlig promenad i solskenet. Jag hade med mig några smycken som jag tillverkat i morse. Jag ville hitta en bra bakgrund att fota dem. En tanke var någon av de graffittimålningar som finns uppe vid den gamla byggnaden ute vid udden vid Agia Apostoli.

Plötsligt ropar dottern till mig. - Mamma, det står surströmming på en burk där!
En oöppnad burk och en öppnad fanns det där! Hur sjutton har surströmmingsburkarna hamnat där? Vem har lagt dem där och öppnat den ena och låtit den andra bara vara?
Om någon vet vad surströmming är och gör sig besväret att frakta hit till Kreta så låter man dem inte bara vara så - nej, då äter man och njuter.

Jag tror att någon som älskar surströmming har haft inbrott hemma. De stackars tjuvarna som var hungriga och öppnade första burken ångrade sig nog ganska snart. Kan ni tänka er chocken hos någon som inte vet vad surströmming är just vid det tillfället när lukten fyller näsborrarna?

Vad har ni för teori angående hur dessa burkar har hamnat där?

PS. Smyckesfotona får ni se en annan dag.

5 kommentarer:

 1. hehe skulle mer tro att dom öppnat den ena och sprungit där ifrån och lämnat den andra bakom sig. Jag har tagit med burkar hit två gånger för att förfära grekerna ;) Första gången kräktes (på riktigt) 3 av min mans nära vänner. Bara min svägerska som är läkare (och antagligen van vid värre) tyckte att det inte var så hemskt.

  SvaraRadera
 2. Jag tror det samma som dig.De fick nog en riktig chock när de öppnade burken. De fick straffet direkt. Man skall inte skjäla.

  SvaraRadera
 3. Jag har ingen teori men jag skulle ALDRIG lämna burkarna utan att äta.
  "Då äter man och njuter" !!!!!!
  Men ett ABER dock; filead surströmming är något fadd i smaken. Det ska vara icke filead, som man filear själv. Och sedan är det Oskars surströmming som gäller.
  Numera finns det en mängd små salterier här uppe i norra Sverige. Surströmming har blivit populärt! Men burkarna kan kosta uppåt 100-lappen och som regelbunden surströmmingsätare måste man vända på slantarna.
  Birgitta i Umeå

  SvaraRadera
 4. Haha, gillar tjuvteorin! Rätt åt dem! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. retsamt dock att jag väl aldrig får ett svar på gåtan..

   Radera