torsdag 2 juli 2015

Spelet om Grekland

Jag tycker nästan det är lite otäckt att jag har så många läsare. För det mesta är det ju mina tankar och fantasier jag går efter. Utom när det gäller livet här förstås, det är jag 100% ärlig om. Vad jag ser och vad jag vet och vad vi gör. Det övriga är bara mina tankar och åsikter. Eller om något som jag läser någonstans och jag kan ju ändå inte vara helt säker på att den källan har rätt.  Så kom inte sen och säg att jag hade fel för jag säger inte att jag har rätt heller.

Nu lite som kom i mitt huvud nu. Civiliserade länder i Europa kan inte starta ett krig som de skulle ha gjort för 100 år sedan. Nu finns det andra metoder. På något vis har Grekland lyckats bli ett av världens fattigaste länder. Jag säger inte att de är helt oskyldiga själva men de har blivit hjälpta till det. Helt planlagt. Någon vill åt Greklands tillgångar. Vi är alla helt omedvetna om vad de spelar om. När och om Grekland faller så är fältet fritt att börja utvinna Greklands naturtillgångar. Vad finns det då här? Här kan ni läsa om det.

Det känns lite konstigt att bo i ett land som räknas som ett av de fattigaste, ett land som har skräpstatus när det gäller kreditvärde.  Vi jobbar, vi har hus, bil, kläder och mat på bordet. Kan det vara att jag är svensk som gör att jag tycker att när man jobbar och speciellt så mycket som vi gör borde man verkligen ha lite utöver det. Nån resa ibland, middagar ute, pedikyr och manikyr, shopping OCH att kunna betala alla räkningar och kunna ha varmt inne vintertid. Fast jag kanske begär för mycket då...  Visst är vi bara spelpjäser allihopa. Under de åren då det "östes" pengar över Grekland så var det helt planlagt. Det var inte en tillfällighet att bankerna ringde några gånger i veckan och erbjöd kreditkort utan att man ansökt om det. Det verkade nästan som om de knappt kollade vad vi deklarerade för innan de erbjöd. Efter något år när vi ville placera om ett kreditkort vi hade till lån så var det helt omöjligt eftersom vi tjänade för lite. Det gick bra att ha en kreditkortsskuld men inte lån? Till slut så lyckades vi men det är en annan historia. Nej, förresten, det är det inte. Det är ju precis det som Tsipras och gänget vill. De vill få en ärlig chans att kunna betala tillbaka utan att folket får lida. Humana återbetalningsvillkor. Ungefär att få göra om kreditkortsränta till ett banklån med lite humanare villkor. För problemet är ju att ju sämre kreditvärde du har desto högre ränta betalar du och du kommer aldrig klara av att betala. Räntorna äter upp allt. Det är ju inte han som har satt oss i denna situation utan det här har pågått flera år. Varför kan han inte få en ärlig chans? Nej, för att de (vilka?) vill åt Greklands tillgångar.

Nog med tankar för idag!

På vissa håll i Sverige verkar ni just nu ha det varmare än oss! Här är det bara 27 grader.

6 kommentarer:

 1. Vi har 27grader och njuter av kvällssolen men vi länktar tillbaka till bitt Kato Daratso ha det så bra Anita!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma temperaturer här så njut ni av sommarsverige!!

   Radera
 2. Enig i det du skriver! Ja her er det også varmt, de siste dagene har tempen ligget på 25 - 27 grader i Moelv, herlig. Lykke til med alt, Anita! Astrid

  SvaraRadera
 3. Ja,häri Umeå har vi också 27 grader. Det värsta är att det är 27 inne också.
  Nu flyr vi ut till vår ö igen för att få lite svalka..
  Birgitta Umeå.

  SvaraRadera
 4. Intressanta tankar som vanligt och tack för lästipset, otäckt
  Önskar dig en fin helg
  /Carita

  SvaraRadera
 5. Det är naturligt att du har många läsare eftersom din blogg är allsidig och informativ. Jag är glad att jag hittade den här bloggen och kommer absolut fortsätta läsa. Hoppas du fortsätter blogga i samma anda

  SvaraRadera