måndag 20 april 2015

Den väg vi åker


Det är faktiskt riktigt svårt att undvika dessa hål. En gång har jag lyckats och då kom jag i ganska hög fart och kom ihåg i sista sekunden och hann verkligen inte försöka göra nån manöver för att undvika dem. Jag fick i det närmaste en chock när jag smidigt klarade av att missa dem helt.  Det är så irriterande när en ganska stor väg som är parallelväg till nationalvägen har såna gropar och det är ganska lång tid de har funnits där. Dessutom så finns det en till grop lite längre fram och ännu längre fram är en stor bit asfalt borta precis vid sidan av vägen så håller man något för långt till höger kan det gå illa. Detta är den väg vi tar ganska ofta när vi åker med bilen till butiken. Visst är jag van vid att vägarna här ofta är gropiga och guppiga men de här hålen tar ju priset.  Jag tror att i Sverige skulle lokaltidningen redan ha varit där och skrivit om hålen om de inte hade lagats, eller hur?  Jag vet inte om någon har ringt till kommunen och informerat dem, fast även om någon har gjort det så betyder inte det att de fäster någon uppmärksamhet vid just dessa hål. Det finns ju fler vägar och fler hål.  Nu ska jag i varje fall skicka fotot till dem.  

Kali evdomada! Ha en bra vecka! 

11 kommentarer:

 1. Camilla eriksson20 april 2015 11:13

  Ser ut som gatan jag cyklar på till jobbet. Och de lagar bara provisoriskt så efter en månad eller två är hålet tillbaka. Inte mycke att göra än att köra slalom :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kanske bara tror att det är bättre i Sverige...

   Radera
 2. Rejäla gropar på i princip alla vägar, både större som mindre. Vår bil som är 7 år gammal behöver ena stötdämparen fram bytas på. Vet inte om det är normalt när bilen gått 5000 mil?? Jag tror att det beror på skitvägarna här.
  I vilket fall som helst så är det fruktansvärt irriterande, och att de inte åtgärdar problemet. Men det finns väl inga pengar.....

  SvaraRadera
 3. Hei.
  Ser at veien dere kjører ikke er så ulik veiene i Nord Norge om våren. Her pleier vi si at hadde det vært ei hull mellom alle hullene , hadde veien vært slett.
  Det er blitt fine temperaturer hos dere nå ,ser jeg. Skulle ønske det var slik her og. Er passe lei snø , men den forsvinner nå litt etter litt for hver dag som går.
  Kanskje blir det en Kreta tur på oss i slutten av august. har startet planleggingen.....
  Hadde vært trivelig med en titt i butikken din , så du hadde masse fine smykker , armband osv.
  Ønsker deg en fin april kveld.
  Hilsen Irene.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha även i Norge har ni hål i vägen...Det är alltså inget speciellt för Grekland. :)

   Radera
 4. Det där känner vi igen....efter vår vinterresa i Grekland :) Kan nog hålla med om att här i Sverige skulle de nog ha lagat hålen. Fast det beror nog på i vilken kommun det är. Tyvärr är det väl så att både i Grekland och Italien finns inga pengar för reparationer av vägarna, men nog skulle det behövas. Vi är glada att bilen höll tills vi kom hem i alla fall :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var ju tur att ni kom hem helskinnade :)

   Radera
 5. I förra veckan i Paleochora gick min man i en sådan grop. Den syntes ej då man lagt lite papper över den. Han ramlade, fick hjärnskakning och sår i huvudet, på armarna och benen.
  Läkaren fick komma till vår studio och titta till honom. Fortfarande har han ont i bröstkorg, nacke och axlar
  Birgitta i Umeå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch och fy. Ja, det är ju det att som gångtrafikant och cyklist är man ju mer utsatt och det kan ju gå riktigt illa. Hoppas det är bättre med mannen nu!

   Radera
 6. Såna där hål är inte kul när man kör husbil. Porslinet (ok melamin) skramlar i skåpen och vinflaskorna klirrar...

  SvaraRadera