måndag 23 februari 2015

Imbrosravinen - vandringImbrosravinen är den näst populäraste ravinvandringen på Kreta efter Samariaravinen. Om ni tvekar över den långa Samariavandringen så är Imbros det perfekta alternativet eftersom det är en lättare vandring men minst lika vacker och den ger lika mycket "ravinkänsla".


Imbrosravinen tar ungefär 2 timmar att vandra. I början är den ganska bred men ju längre in man kommer desto smalare och mer dramatisk blir den. Smalaste passagen är ca 2 meter och på det stället har du 300 meter höga bergsväggar på sidorna.


Ravinen har ett rikt växtliv och du kan också se en hel del fåglar i området. 

getter ser man lite överallt
Det finns några researrangörer som arrangerar turer hit. Fördelen med att åka på en arrangerad tur är att bussen lämnar vid ravinens början och hämtar vid slutet.
 Om du vill åka på egen hand så kan du ta buss från Chania stad mot Chora Sfakion och stiga av i Imbros. Från ravinens slut i byn Komatides till vägen där du sen tar bussen igen är det ca 1,5 km. (kontrollera busstiderna innan) I byn Komatides finns lokala taxi. (fråga om priset innan, då de kan ha ganska höga priser) Till Chora Sfakion är det ca 5 km från byn Komatides.
Om ni har hyrbil så får ni ju gå ravinen fram och tillbaka eller om ni har en förare som hoppar över vandringen och hämtar upp er vid slutet.

 Kombinera gärna med en tur till Chora Sfakion eller Fraggokastello för bad.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar