måndag 19 januari 2015

Återvinning


(lånat foto från nätet) Vi har en stor Lidlpåse hemma som vi har till papper och metall. Den tar vi till den blå återvinningscontainern och tömmer där och sen följer påsen med hem igen. Eftersom jag gick idag så lämnade jag påsen bredivd containern för att ta den på tillbakavägen. Jag gick cirka 3 km till ett ställe där de har kattmat i lösvikt. Äntligen har vi hittat en kattmat som vår bortskämda Rem äter. Jag har inte råd att köpa whiskas till honom jämt. De andra katterna är nöjda med vad som helst. På tillbakavägen så var min påse borta. (de hade inte tömt containern) Istället låg där en ganska snygg helt ny stor fotoram. Den tog jag... Återvinning. Hur som helst, vad jag ville säga var att för er som turistar kan det vara bra att veta att i den blå kastar man papper, plast och aluminium. I den gröna vanligt skräp och i den gula (som inte finns på många ställen) glas. Om ni kastar något som någon annan kan ha användning för så kan man lägga det i genomskinlig påse utanför containern. Det var så de hade gjort med fotoramen och det kan man se flera gånger att folk gör.

Ny vecka! Alltså säger vi KALI EVDOMADA!

2 kommentarer:

  1. oj jag har aldrig hört eller sett någon som sorterar skräpet här! Har ju sett att dom olika är märkta (fast här hemma har vi bara en, en orange) men aldrig att någon brytt sig om de. Är dom såpass mycket bättre i chania?

    SvaraRadera
    Svar
    1. hmm ja, kanske är de duktigare på att sortera här.. fast jag tror inte att alla gör det. Många hotell har egna små soptunnor i olika färger och försöker nog så gott det går.

      Radera