onsdag 14 januari 2015

Aten del 2

I år hann vi inte vara så mycket turist. 2 dagar var vi på den stora turistmässan och 1 dag på smyckesmässan. På kvällarna var vi helt slut men det blev ändå lite promenad i området runt hotellet och lite mat. Andra kvällen var vi fortfarande mätta från frossandet från första kvällen så vi letade upp en taverna som vi varit på för något år sen för att äta något lätt.  De serverar olika småtallrikar. Allt kostar 4 eller 6 euro. Vi tog in fava, xorta, taramosalata och en kött och korvgryta.
Man går ju och stoppar i sig lite nötter och choklad hela dagen också som alla utställare bjuder på. När jag sköter beställningarna brukar maken sitta och ta sig en whisky eller tsipouro eller vad de nu bjuder honom på. Också pratar de förstås politik....(vi har val den 25 januari)
Vi bodde på samma hotell som förra året (Adonis). 50 euro per natt inklusive frukost. Det ligger nära Monastiraki och Syntagma. Det är enkelt och litet men rent och med trevlig personal. På morgonen går en av oss och hämtar kaffe som vi tar på vår balkong och senare går vi upp och äter frukost. Frukosten serveras på takterrassen med utsikt över Akropolis.

Sista kvällen lyckades jag få med maken till en asiatisk restaurang. Vid en gata nära vårt hotell fanns flera sushi och kina restauranger och de hade jag förstås kollat in tidigare. Jag valde den som hade både sushi, thai och kina ifall maken inte ville ha sushi. Han smakade sushin men gör det nog inte igen. Den starka thaigrytan föll honom dock i smaken.

Vi hade några trevliga dagar och framför allt så hade vi det VARMT på hotellet. Och varmt vatten hela tiden. Jag gjorde en hel del beställningar och det kommer att bli lite större urval av silversmycken i år.


2 kommentarer:

  1. Låter som ett lyckat besök. Hoppas du fått inspiration och nya varor.

    SvaraRadera
  2. Vi bor också alltid på Adonis om vi "måste" till Athen. Det är så trevligt där och att strosa i omgivningarna. Och ett måste är att sitta på "taket" och titta på utsikten morgon och kväll.
    Birgitta i Umeå o Paleochora.

    SvaraRadera