fredag 17 oktober 2014

Dåligt samvete

Jag har lite dåligt samvete över att jag svor över dotterns mattelärare igår. Det är klart att han är grymt uttråkad av att försöka göra ett bra jobb när han har fått lönen sänkt med kanske 25 procent. (jag vet inte exakt hur mycket lönesänkning de har fått men en hel del är det i varje fall). Det är ju inte matteläraren jag ska svära över. Det är staten. Och över oss alla som bara accepterar utan att försöka göra något åt det. Sen finns ju den här gamla traditionen också att man ska hålla sig väl med lärarna för eventuellt bättre betyg. Ute i byarna lever det fortfarande kvar att läraren i byn får det ena och det andra av föräldrarna. Hemgjort vin, honung, olivolja. I och för sig är det ju lite av grekernas mentalitet att dela med sig men nog ligger det en liten baktanke i det också att hålla sig väl med någon. Jag tror dottern vet om det där med att man måste hålla sig väl med lärarna och det är därför hon förbjuder mig att gå och säga min mening om det ena och det andra för hon är rädd att hon kan hamna i dålig dager efter det. Gymnastikläraren skulle jag också vilja säga några väl valda ord till. Hur går gymnastiklektionen till? Varsågod ta en boll och gå och spela. Vill ni ha hjälp med nåt är jag här. Det finns fotbollar, vollebollar och handbollar. Och faktiskt ett pingisbord. Omklädningsrum och dusch finns givetvis inte utan den dag de har gymnastik på schemat ska de vara lämpligt klädda för det och är de inte det får de frånvarotimmar. Självklart är det här heller inte gymnastiklärarens fel. Hur som helst så beundrar jag min dotter som har en så klar syn på det mesta. Hon ser hur många har anteckningar skrivna lite här och där vid proven men hon gör inte så utan hon säger att det jag kan och gör ifrån mig, det är äkta. Tänk om alla kunde göra så och därmed skulle alla resultat visa vad skolan klarar av och är då resultaten väldigt dåliga utan privatundervisningar och fusk, jamen då kanske någon förstår att skolan här är s....t. Åh, javisst, ja. Sen har vi den moderne kemiläraren som skickade ut med mail elevernas hemuppgifter. Det var bara det att knappt hälften av eleverna lyckades öppna den filen. Så då var hans lösning att de fick gå in till skolans datarum och skriva av uppgifterna.

4 kommentarer:

 1. Giannis hälsar och tackar för prydnaden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunilla! Jag postade i onsdags, har det redan kommit fram? Grekiska posten måste ha fått fnatt! Hoppas din lille Giannis blev glad!

   Radera
  2. Japp, det kom idag, otroligt men sant. Han blev jätteglad!

   Radera
 2. Kikar in o önskar dig en mysig helg. Ja det är den jädrans nerven som spökar, idag känns det något bättre. Kramisar Tina

  SvaraRadera