tisdag 30 september 2014

Dagen med stort D???

Alltså jag undrar hur den här dagen ska sluta. Nyss berättade dottern för mig hur hennes dag har varit. Hon går första året på gymnasiet. I början fick de välja ett tillvalsämne och det som det fanns att välja mellan var teater, data eller något med jorden-naturen. Dottern valde det sista alternativet. Tyvärr så blev det bara en sån klass så då fick de som inte fick plats vara med i en av de 3 teatergrupperna. Det här tillvalsämnet kommer att betygsättas. Dottern är INTE glad åt det här. Inte jag heller när jag fick höra vad de fick göra idag. De fick ett frågeformulär att fylla i som skulle lämnas in anonymt. Vem passar bäst till följande uppgifter-jobb? Mannen eller kvinnan? Diska, städa, byta däck osv. Vad i h....e. Jag höll på att gå upp i limningen när jag hörde detta. Jag frågade dottern flera gånger om det verkligen var sant det hon sa. Jag kan liksom inte tro på det här och jag bryr mig inte ett dyft i om dottern går tillbaka till de här lektionerna eller inte. Helst skulle jag vilja gå till skolan och fråga dem vad de håller på med men eftersom dottern kommer att tycka att det blir så pinsamt så gör jag det inte. Kanske gjorde de det här för att sen skapa en diskussion varför så många tyckte si och så? Men borde det då inte ha funnits en till ruta att fylla i? Att det passar båda lika bra? Jag hoppas att syftet var att de nån annan dag ska skapa nån diskussion för annars så kommer jag verkligen att ta upp det här till diskussion i skolan. Just idag så känner jag verkligen att det här j...a landet kan flyga och fara. Inte landet i sej kanske, men alla inskränkta, hopplösa idioter som sitter i positioner där de kan påverka människors framtid utan att ens ha en tanke på att påverka i positiv riktning.

2 kommentarer:

 1. Herregud... Ja den där "alla greker och hela landet är ju helt jävla efter och helt dumma i huvudeeeet!!!" tanken dyker upp hos mig då och då också. Fast nåde den Svensk utan greklands koppling som vågar sig på att säga något negativt ;) då jäklar är allt är helt fantastiskt.

  Men jämställdhet, feminism och öppenhet ligger de ju extremt mycket efter med och de är ofta jag känner hur mitt blod börjar koka i samband med frågor runt dessa ämnen dyker upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrar om vi alla utlänningar som bor här är så? Vi får klaga o gnälla men nåde den svensk som gnäller över Grekland!

   Radera