fredag 29 augusti 2014

μπαμιες - okra

Igår talade jag ju om att vi köpte okra. Eller Bamies som det heter på grekiska. Det vara sååå länge sen jag åt det. Maken tycker egentligen inte om det för när man kokar dem så blir de liksom slemmiga och det kan han inte med. Det är ju så han har sett att andra har lagat till dem förut men nu har han börjat göra det ibland till dem som har halvpension på hotellet och han lagar till dem i ugnen och då blir de inte alls slemmiga, bara jättegoda! Han bara blandade allt i en ugnsform. Okra, potatis, lök, tomat, olivolja och kryddor. Jag njöt verkligen när han kom hit med min lunchlåda, det var så gott! Från Wikipedia om Okra - Bamies "Okra (Abelmoschus esculentus) är en art i familjen malvaväxter. Det är en ettårig eller flerårig ört med ursprung i tropiska Afrika. Numera odlas den i flera tropiska och subtropiska områden. Frukten är en ljusgrön, mångfröig, 5 till 20 centimeter lång kapsel. Den omogna frukten äts rå eller kokad. Hela växten kan användas för redning av såser. Tidigare placerades den i släktet hibiskusar, varför man ibland påträffar den med dess synonyma namn Hibiscus esculen"

1 kommentar:

  1. Hej, jag lägger okran i vinäger och vatten 1 tim blir inget slemmiga alls sen.! Mvh Camilla

    SvaraRadera