måndag 14 juli 2014

Krångel...

Ibland blir jag bara helt galen på saker som inte fungerar här. Eller det fungerar väl, men det tar sån tid. Och när man jobbar 12 timmar per dag så har man ju lite ont om tid och skulle gärna vilja lägga tiden på annat än att åka fram och tillbaka, hit och dit för att fixa papper. Som ni vet så har ju sonen gått ut gymnasiet. Han har sökt in på några skolor som är inom det område som han har läst nu på gymnasiet. (bygg-konstruktion) Dock har tankarna på kock-yrket vaknat igen och den skolan är i Tavronitis, en bit väster om Chania. Han måste söka nu innan den 18 juli och maken har varit runt idag och fixat olika papper som behövs och på olika ställen. Bevis för avgångsbetyg(betyget har vi ju men det behövs ett annat papper från skolan också)från högstadiet. Maken åkte till den skolan för att få papperet. Hrrrrm. De har öppet bara torsdagar för att lämna ut dessa papper. På torsdag måste de också åka till skolan i Tavronitis för att ansöka. Jag ringde igen till skolan i Tavronitis och undrade om vi kan ansöka och lämna in papperet som saknas senare. Nej, vi måste åka på morgonen och fixa papperet och sen åka till Tavronitis och ansöka. Jag förstår inte varför saker och ting inte kan skötas via telefon-mail-internet. Det är just det här att allt som är statligt tar sån tid och är så besvärligt och det vill till att man har tid att åka runt hit och dit. Och som jag sa tidigare, när man jobbar 12 timmar per dag så känns det så jobbigt att behöva lägga tiden på massa sånt här som borde kunna skötas på annat vis. (Att fixa födelsebevis här tar längre tid för maken och barnen än för mig, jag ringer bara till Sverige, knappar in det som behövs på telefonen och inom 2 dagar har jag papperet. Här ska det köas, man kanske råkar gå till fel kontor, man kanske hamnar hos en anställd som inte alls har lust att jobba idag osv) Och det känns som om att hela tiden så har vi "ärenden" hit och dit som ska fixas på morgonen. Det skulle kunna vara så mycket enklare och vi skulle kunna utnyttja morgontimmarna till att ta en liten simtur på stranden istället. Det skulle vi båda två må bättre av istället för att hela tiden stressa omkring och fixa det ena och det andra. Kali evdomada! Ha en bra vecka, alla vänner!

3 kommentarer:

 1. Håper alt ordner seg og at du kan stresse ned. Må være utrolig irriterende at ting skal være så vanskelig, og i vår tid burde det meste kunne ordnes ved hjelp av mail eller skjemaer på internett. Kali evdomada, Anita!

  SvaraRadera
 2. Känns igen.. Men, tro det lr ej, det är 100 ggr värre här-numer.

  Flower Power

  SvaraRadera
 3. Håller helt med, har skrivit om det här på min blogg under rubriken "man kan bli galen..." Varför ska allt vara så tillkrånglat? Men det blev väl så när de hade för många anställda inom stat och kommun........annars hade de väl inte haft något att göra :-) I Sverige kan allt fixas över telefon eller internet och så måste det även bli i Grekland, men det kanske måste till ett generationsskifte, framför allt måste väl alla tröga gammalmodiga personer i chefsposition bort!

  SvaraRadera