onsdag 21 maj 2014

Bästa, bästa lunchen!

Vi har det ganska mysigt ändå vi trots svårigheter. Många gånger kommer ju maken hit till mig med lunch innan han åker till sitt jobb. Idag satt vi utanför butiken och åt av den här superdelikata lunchen. Verkligen en favorit hos oss båda. Bönor och squash som är egenodlade, tillsammans med tomater och "vlita" som är en typ av "xorta". För er som inte är så hemma i grekiska köket så är det alltså gröna kokta blad och det finns flera olika sorter som man kan koka och äta. (I Sverige kan ni göra det med brännässlor)Barnen har gjort sista skoldagen idag, eller skoldag och skoldag, de fick dagar och tider för sina provskrivningar. Så nu är de lediga ett tag och sen sätter provskrivningarna igång. När det gäller sonen vet jag inte riktigt hur det fungerar för dels har de vanliga provskrivningar för att få slutbetyget men sen har de också provskrivningar för att få poäng för att söka vidareutbildningar. Han har ju nu gått ut gymnasiet och jag kan tänka mig att en berg har lossnat från hans axlar. Han har ju ingen aning om vad han ska göra nu, men det han har varit "tvungen" att göra, det som han har hatat är slut nu. Jag hoppas att han finner en väg nu som han kan trivas med.

8 kommentarer:

  1. Ser riktigt gott ut! Härligt att redan ha egenodlade grönsaker att ta till. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är härligt och nu har vi en lång tid framför oss då vi kommer att ha överflöd av det!

      Radera
  2. Å, alle de fine bildene av mat som du ha i din blogg gjør meg sulten og ikke minst misunnelig .......
    Gleder meg mer og mer til å komme ned til Kreta. Gå til Aris og spise Irini`s stifado, vandre i gamlebyen i Rethymnon og spise kleftiko i "bakgata". Spise hvitløksbrød , en omelett el kanskje en gresk salat til lunsj på strandbaren osv. Det er jo så mye godt å velge mellom .Som du skjønner , ikke noe al-inclusive her i gården . Noen faste plasser vi besøker hver gang , og så prøver vi noe nytt også. Og jeg som er en "søtmons" er ofte innom bakerier på jakt etter gode kaker til kaffen. Er det ferie ,så er det ferie og kalorier kan man telle når man kommer heim .
    Kos deg med alt godt som mannen din kommer med til deg.
    Tenker barna er glad for at skolen snart er slutt og at det er ferie. Skjønner godt at de unge i dag har problemer med hva de skal velge for yrke. Mye å velge mellom og tanken på å få seg jobb etterpå er ikke enkel.
    Ha en fin kved.
    Hilsen Irene.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter som om du längtar ner till den goda grekiska maten, Irene! Ha det så gott!

      Radera
  3. Ser verkligen gott ut. Det jag saknar mest sedan vi flyttade till lägenhet är att grilla och odla. Egenodlat känns så lyxigt.
    Så njut ni!
    Finns det skolor efter gymnasiet på Kreta eller är det vanligt att ungdomar söker sig från ön?
    Hälsningar
    /Carita

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Carita! Jodå vi njuter.. Det finns eftergymnasiala utbildningar här i Chania, i Rethymnon och Heraklion men för vissa utbildningar så blir det fastlandet.

      Radera
  4. Va gott det ser ut!
    Om en vecka åker vi till Kreta med familjen. Vi ska bo i Gerani på Proimos Apartments via Ving.
    Jag och sambon var på Kreta -06 och blev helt förälskade i ön, och nu tar vi barnen med oss och firar sambons 40-årsdag :)
    Vi var till Taverna Ela när vi var inne i Chania, är det ett lika bra ställe som -06? Vi är grymt sugna på deras meze :)

    Ha det så bra, och hoppas vi får sol och värme när vi kommer!

    Hälsar Sofie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sofie! Det var längesen jag var på Ela, men deras rykte är gott så det är säkert lika bra som sist ni var här. Ha det så gott!

      Radera