måndag 14 april 2014

Ord som berör


"Jag sitter på altanen och tittar ut över det stilla havet och ser hur solen sakta dalar ner, färgar havet i silver och guld.Temperaturen visar +21C och det är vindstilla. Luften är fylld av den annalkande sommarens förväntningar. Den här sommaren kommer inte havets ljumma vågor att omfamna mig och jag kommer inte heller att stilla slumra in i skuggan under ett träd och sakta vaggas till ro av vågornas brus. Dofterna, cikadorna, tupparnas galande och det grekiska språket som smattrar likt kulsprutor mellan grändernas väggar... Ja, allt detta och mer därtill kommer jag att sakna från djupet av mitt hjärta. Just nu känns det totalt overkligt att jag inte kommer att befinna mig här på drygt 8 månader... Tänker, istället får jag uppleva tiden i Sverige mellan hägg och syrén, svensk ljus sommar, hösten med alla dess färgprakt och vad skogen har att ge oss i form av bär och svamp. Och vintern med sitt skimrande kyliga snötäcke som lägger sig som en vit filt över delar av landet. Det blir nog bra det också, men väldigt annorlunda." De orden skrev en väninna till mig för några dagar sen. För att få familjen på fötter har hon tagit beslutet att "gästarbeta" i Sverige för en tid. Ett svårt beslut.

4 kommentarer:

 1. Hei.
  Fant din blogg ved en tilfeldighet, og nå ligger den på favorittene mine.
  Vi (gubben og meg) ser nesten på Kreta som vårt annet hjem.
  Ferierer på øya hvert år, en el to ganger.
  Nå gleder vi oss til i august, da setter vi kursen ned dit igjen.
  Når jeg leser bloggen din syns jeg nesten at jeg kjenner varmen, luktene og hører alle "sommerlydene"
  Ønsker deg og dine en fin påske.
  Hilsen Irene.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen som ny läsare Irene! Önskar dig också en fin påsk! Anita

   Radera
 2. Hon får ju i alla fall komma tillbaka. Bättre det än att vara fast här. Åtta månader går ganska fort ändå. Önskar henne lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst 8 månader går fort även om det under vissa omständigheter kan kännas som en evighet. Jag ska hälsa lycka till.

   Radera