fredag 7 februari 2014

Vår idag!


Så var det helt plötsligt strålande solsken och cirka 17 grader! Jag undrar om jag skullle klara av att bo i Sverige igen efter 22 år här. Några dagars mörker och regn får mig så lätt att bli nere och bara se problemen. Hur skulle jag vara den långa vintern och med mörkret i Sverige? Jag tog med mig kameran ut i trädgården idag när jag skulle plocka ingredienserna till dagens sallad.


Hela vintern har vi faktiskt haft av vår egen grönsallad, salladslök och den där krusiga mörkröda salladen. Några paprikor och gula och röda cocktaltomater har vi också haft.


Vi har inte mycket som blommar men vi har inte varit så engagerade i trädgården de sista åren heller. I början när vi bodde här så försökte jag varje år driva upp luktärter men jag lyckades aldrig få så många så jag kunde plocka mig en stor bukett att ha inne och lukta på. Jag skyller på att de trivs inte i Grekland, men i Sverige hade jag aldrig trädgård så jag vet inte om jag hade lyckats där heller. Fredag igen! Ha en härlig helg, alla vänner!

3 kommentarer:

 1. Det skulle säkert vara besvärligt att flytta till Sverige efter att ha bott på den underbara ön Kreta så många år :-)
  Själv planerar och funderar jag på hur det skall vara möjligt att flytta ner till Kreta när jag går i pension. Fast det är ca 18 år kvar. Men man kan ju drömma :-)

  SvaraRadera
 2. Jag tänker lite tvärtom... Många frågar om inte jag ska köpa mig något på Kreta eftersom jag är nere så mycket och ofta och många frågar om vi inte ska flytta ner... Men vad skulle vi leva av? Jag skulle bli deprimerad trots det vackra vädret om jag inte hade pengar :( Jag gillar inte mörker, snö och kyla men jag gillar att tjäna pengar! Men kanske när vi går i pension...då kanske man kan pendla mer iaf :) Än så länge får 8 veckor per år räcka eftersom 2 löner i Sverige lockar mer :) Och nu går vi mot ljusare tider igen :D

  SvaraRadera
 3. Jag skulle absolut kunna flytta till Kreta, bara för att testa på skillnaden!
  Men som det är så känns det inte som att man får jobb och får man det så kanske bara på sommar halvåret?
  Men nog är det lockande... Jag får dessvärre 'bara' nöja mig med en tvåveckors i sommar.

  SvaraRadera