fredag 13 september 2013

Då var det dags...

Efter 3 skoldagar så kommer strejken. Från och med måndag är det femdagarsstrejk. Anledning? Vad jag förstår så är det för att så många lärare har blivit utan jobb. Många lärare får ingen fast anställning och de måste acceptera det jobb som erbjuds, vilket kan betyda att de blir skickade långt ifrån hemorten. Samtidigt kan någon från dit de blir skickade bli skickade till de andras hemort. Hänger ni med? Dessutom får de jobba fler timmar för lägre lön än tidigare. 

Annan information för er som inte vet hur skolan är här. Mat serveras självklart inte. Det finns en "kiosk" där barnen kan köpa toast mm. I en del större städer har de dock börjat servera nån typ av enkel frukost sen det i vintras visade sig att en del barn svimmade av hunger. 
Nån typ av skåp att förvara böckerna i skolan finns inte så vissa dagar har barnen enormt tunga väskor att släpa på fram och tillbaka. När det är utflykter får barnen givetvis betala själva mat, inträden och ibland också kostnad för bussresan. I ett tidigare inlägg så berättade jag att skolan tillhandahåller endast läroböckerna. Skrivböcker och allt annat material får eleverna betala själva. 

Sen har vi ju det här systemet med "frontistirio". Privatskola. Nästan alla barn går och läser engelska privat. I de högre klasserna läser de ofta andra ämnen privat också. Höga kostnader för föräldrarna! Men de flesta anser att det är ett "måste" om de vill studera vidare. I det här fallet är jag "kärringen mot strömmen". Mina barn har inte gått på privatundervisning. Inte ens i engelska. Den dag de ber om det själva då får de det självklart, men är de inte motiverade så betalar jag inget extra. Sen anser jag att om ALLA struntar i privatundervisningen utan istället ställer högre krav på den vanliga skolan då kommer det här systemet att dö ut så småningom, något som alla vill faktiskt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar