måndag 31 december 2012

Summering...........


Det är det alla gör nu, eller hur? Summerar det gamla året och gör en ny budget för det nya. För mig har det här varit ett helvetesår. Men hade jag ändå velat vara utan det här året? Nej, faktiskt inte. Men det här varit en berg och dalbana på alla sätt och vis. Jag har haft stunder när jag har mått riktigt, riktigt dåligt. Vi fick besked att mamma hade cancer och hon dog inte så väldigt långt efter beskedet. Jag och min man har haft en allvarlig kris i äktenskapet som även fått barnen att må dåligt. Ekonomin har varit urusel. Jag har haft långvarig smärta av min trigeminusneuralgi. Jag har slagit igen min butik. Men i allt helvete har det varit stunder av lycka också. Jag har massor av vänner. Vänner som jag kanske inte träffar så ofta men som alltid finns där. Vänner som finns här nära mig. Människor som jag inte känner har visat sig bry sig om mig! Jag har en fin familj. Min egen lilla familj här och dessutom en familj i Sverige som finns där när jag behöver. Jag och maken och barnen försöker nu ta hand om varandra som man bör göra. Vi har börjat se på varandra på ett annat sätt. Vi bor på en av de vackraste ställena i världen med underbara stränder alldeles inpå. Vad mer kan man begära? Så inför 2013 är min önskan bara att vi får behålla allt det som verkligen betyder något. Att vi får vara lyckliga. Att vi klarar av vardagsproblemen som en dålig ekonomi skapar. Att jag kan rensa mitt huvud från negativa tankar. Att vi får vara friska. Är det för mycket begärt? Nehej, det är det inte, men det krävs förstås att göra lite själv också för att få det här och inte bara sitta och vänta att det ska vara så. Så ja, jag lovar mig själv att göra allt som står i min makt för att få det jag vill ha.

Också vill jag förstås önska er alla ett riktigt gott nytt år!!!

13 kommentarer:

 1. Ni kämpar på så bra och du är en klok kvinna så det kommer att gå vägen! All lycka till dig och din familj!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gunilla! Det känns trevligt att kallas klok....det är inte alltid jag känner mig speciellt klok! Kram till dig också!

   Radera
 2. Önskar att det nya året ska bli precis som du vill! Det låter bra att ni kämpar på, för som du säger, man kan ju inte bara sitta och väntar på att stekta sparvar ska flyga in i munnen!Allt gott till er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt gott till er också! Träffade som hastigast din dotter här! Gott nytt år till er!

   Radera
 3. Önskar dig och familjen ett riktigt Gott År 2013!
  Hoppas det nya året blir ett år av god hälsa och harmoni och mycket samvaro med familjen!

  SvaraRadera
 4. Godt nyttår, Anita! Håper 2013 blir et fint år for deg og din familie. Ser at du klarer å se det positive gjennom vanskelige tider, og det er utrolig viktig. Stå på og masse lykke til videre :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Unni och ett rigtigt godt nyttar till deg ogsa!!

   Radera
 5. Gott Nytt År önskar jag dig och din familj!
  All lycka och önskan om bättre tider!
  Kram Helen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott nytt ar till dig och de dina ocksa Helen!

   Radera
 6. Jag önskar dig och din familj ett riktigt Gott Nytt År.

  SvaraRadera
 7. Ett riktig Godt Nytt År! Dette året kommer til å bli bra,vi har bestemt det nå!! Jeg gleder meg allerede til å reise på en ukes ferie først i juni til Agi Apostoli. Det føles som mitt andre hjem der nede-håper å tilbringe flere uker senere.Lykke til med alt! Vennligst, Astrid

  SvaraRadera
 8. Gott Nytt År min vän som faktiskt bor på en av världens mest underbara plats! Och....
  "Även en resa på tusen mil måste börja med ett enda steg"(Lao Tzu)
  ....för jag vet att det ÄR så.
  Jag är ledsen att vi inte sågs förra året, men min resa är lång så det är inte omöjligt att vi ses i år igen!
  Kram och hälsa Yannis, Nicos och Maria! :0)

  SvaraRadera