Party igen..

Förra helgen var vi på partaj igen. Det var makens systerdotter som hade namnsdag och svågern födelsedag. Massor av mat och vin och sötsaker. Jag beundrar de som orkar laga mat och fixa och bjuda in massor av folk. Jag gör det inte. Jo, jag gör det. Men jag lagar inte massor av mat. Jag vill ha allt under kontroll och enormt organiserat så att när väl gästerna kommer så vill jag sitta ner och umgås. På de flesta av de här middagarna vi går på så springer värdfolket omkring och passar upp och fyller på faten och har inte alls tid att sitta ner och umgås. Självklart är det deras val att göra så och ibland får jag lite känslan att "det ska vara så" och kanske tycker de att jag är lite lat som helst vill sitta ner Men jag har ju planerat allt innan och stressar INNAN middagen. Sen vill jag njuta. Och lite lagom med mat tycker jag är bäst. Även om det är kul att bli bjuden på allt de fixar. Nu var det crepes, harstuvning, ostpajer, köttgryta, friterad potatis, grillat kött och korvar, tzatziki säkert lite annat också som jag glömt nu i skrivande stund. Och nu till det bästa. DESSERTEN. De hade färdigköpta tårtor men sen snodde en annan släkting ihop en dessert helt i min smak. Jag åt 2 stora tallrikar vilket jag ångrade efteråt. Och jag ska absolut göra den här hemma någon gång också. Det var en variant av marängsuisse men ändå så olik i smaken. Hon vispade grädde och blandade ihop med sån här riktigt tjock youghurt med 10% fett som vi har här. Så byggde hon ett berg där hon varvade maränger med pinjenötter i tillsammans med youghurt-grädden. Över det här hällde hon sen en ganska syrlig sylt av blandade röda bär. Så otroligt gott!! Jag ska göra den med färska jordgubbar nu när det är säsong för det. Önskar er alla en härlig helg! Här har det regnat lite nu på morgonen men imorgon ska det vara 27 grader och sol och jag ska till stranden.
Jag fick tyvärr inte till någon bra bild på det underbara berget men ni kan se den längst bak, bakom tårtorna.

Kommentarer

  1. Det lät supergott Anita. Du får bjuda på desserten till sommaren :-)

    SvaraRadera
  2. Låter underbart gott! Vad vore livet utan god mat? Inte mycket...
    Ha en fin söndag och sköt om dig!
    Hälsningar från ett soligt och vårligt Öland och Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ah, jag har aldrig varit pa Oland...skulle garna vilja aka dit. Halsningar fran en annan obo:)

      Radera
  3. Smaskens, smaskens...blir allt sugen, men avstår ju från sötsaker i 20 dagar! Kanske sedan...
    ☼☼☼

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ah, vad duktig du ar! Har har ju en del supermarkets borjat ta hem fazer lakrits o Marabou choklad for sasongen sa det ar svart att lata bli...

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Stormvarning på Kreta

Öppet brev till mr Tzipras

Buss nummer 21 och de andra bussarna