måndag 4 mars 2024

Lördagslunch i Syrili


 

Första och senaste gången vi var i byn Syrili och deras kafeneio/taverna var för en par år sedan. Förra året hade vi tänkt åka dit men då var det stängt. Det har bytt ägare sedan dess. 

Sagt och gjort, vi bestämde oss för att åka dit och äta lunch tillsammans med vänner. Det gäller liksom att passa på nu för vi är redan inne i mars och snart är det full fart på våra egna ställen med planering och öppning. 

Tyvärr hann jag inte fota maten medan den fortfarande "såg fin ut" eftersom vi var hungriga och högg in på den på en gång. Allt var riktigt gott (även om det kanske var snäppet bättre förra gången, men det kan ju bero på att vi kanske då åt andra rätter) Tzatzikin mycket god, små pajer med "xorta" mycket goda, Tirokafteri mycket god, grekisk sallad som den ska vara, goda köttbullar, perfekt pommes, fläsk med selleri god men köttet kunde ha gått lite längre i kastrullen, ribs goda. Det var en mycket trevlig lunch och deras inredning såg i stort sett ut som förra gången med gamla inredningsdetaljer, omaka bord osv. 

Tavernan är väl värd ett besök och ni kan gott kombinera med att göra ett besök på charma-bryggeriet som ligger i nästa by (zounaki) Om ni inte vill äta lunch eller middag här så kan man ta en kaffe också eftersom de verkar ha många kaffegäster och stället fungerar som byns kafeneio. 


efter maten bjöds på yoghurt med inlagda fikon





Kali evdomada! Ha en bra vecka allihopa!!


PS - en liten uppdatering vad gäller förra inlägget. De (bl a en av de områdesansvariga i varje fall) har annonserat ut var de olika områdenas vattenräkningar kan hämtas upp och där får man då leta reda på sin egen räkning i lådorna! ELLER så kan man bege sig till vattenverket och få en ny utskriven ELLER så kan man begära att få den på emejl.

1 kommentar:

  1. Låter härligt och gott!
    Skönt att kunna koppla av med vänner innan säsongen sätter igång rejält för er.
    Ha det fint!

    SvaraRadera