Bra att veta

Pengar på Kreta
Går det att ta ut pengar i bankomaterna? Måste jag växla och ha med kontanter? Läs inlägget "Pengar på Kreta" så får du veta vad som gäller.

Dricks
Ska jag lämna dricks? Här finns inga regler. Du måste inte lämna dricks, men är du nöjd bör du göra det.
Städerskorna på hotellet jobbar och sliter för inte en alltför hög lön. Oftast jobbar de endast 4-6 månader om året och det ska de klara sig på. Lämna därför gärna dricks på avresedagen. Hur mycket? Ja, det bestämmer man själv. Allt från de småpengar du har kvar och upp till 20 euro kanske. De blir glada för alla summor. Vill du lämna dricks medans du är kvar bör du ge det direkt i handen till dem eller lägg det på sängen.
På restaurang är det kutym att lämna åtminstone 10%. På de flesta restauranger är det servitörerna som delar på dricksen. Vill du därför att även köket ska ha sin del kan du nämna det speciellt eller helt enkelt ge det i handen till dem.
I hotellreceptionen är det inte lika vanligt att dricksa men självklart blir de glada för en extra slant också! (jag har själv jobbat i reception och ibland fick man dricks och det uppskattas förstås)
Till taxichaufförer brukar jag inte alltid lämna dricks men ibland rundar jag av lite uppåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar