tisdag 22 april 2025

Påsklunch och lite annat smått och gott


 

Nu ska jag ta mig tid att skriva några rader. Vi har nu haft restaurangen öppen i en vecka. Det har varit ganska intensivt eftersom vi dessutom råkade ut för en riktig jobbig förkylning hela familjen. Det var länge sedan vi hade så långdragen och jobbig förkylning så därför var vår energinivå ganska låg också. Det var mycket förberedelser innan vi kunde öppna och dessutom så hade vi svenska föreningens påsklunch också. Tyvärr hann jag inte fota mer än förrätten som var den traditionsenliga laxtårtan.


 

Dessutom så hade jag klantat mig och köpte hela ansjovisar istället för fileer så sonen fick ju stå och rensa ansjovis också!! Den blev god men jag tror nog att det skulle ha varit mer ansjovis i den då den kändes ganska mild i smaken jämfört med hur den brukar vara. 

Igår gjorde jag en pistage cheesecake till dessertmenyn. Måste säga att den blev otroligt god. 

Vi söker fortfarande personal. Tills våra servitriser börjar om drygt en månad kan vi inte ta vår välbehövliga siesta. Därför har vi reducerade öppettider lite så här i början. Vi har öppet 13-22 och söndagarna har vi stängt än så länge. Mina ben tycker inte om att vara i farten hela dagen så jag får ibland försöka lyfta upp dem och vila. Stödstrumpor är ett måste. 

Det är ju ännu ganska lugnt men alldeles lagom ändå så att vi klarar av det själva. 

Jag hoppas ni har haft en bra påskhelg!!

1 kommentar:

  1. Förstår att det är fullt upp när restaurangen öppnar och dessutom förkylningar på det, inte lägligt.
    Desserterna ser så god ut. Blir hungrig nu.
    Lycka till med allt!

    SvaraRadera