onsdag 26 oktober 2022

Säsongen närmar sig sitt slut

Mudslide - en "vuxenmilkshake" som passar som dessert

Helt plötsligt är det slut. Från att ha haft fullsatt varje kväll är det nu ganska lugnt. Det är fortfarande en del folk i området men ovädret har ju också gjort sitt. I och för sig har vi de senaste dagarna haft fullsatt inomhus men vi har ju inte plats för så många bord. Ute är det alltför kallt och blåsigt för att sitta och det har också regnat en del. Chania har varit skonat från katastrofvädret som nordöstra Kreta råkade ut för. Vi har haft ganska normalt vinterväder istället. Enligt alla vädersajter kommer vi dock från och med torsdag ha sol och hyfsat varma temperaturer. 

Vi har ännu inte bestämt när vi ska stänga för säsongen utan det beror ju på väder, vind och hur mycket folk som finns i vårt område. De flesta i personalen har slutat för säsongen och snart är det bara jag och maken kvar då sonen åker till Sverige nästa vecka.

Som vanligt är det med blandade känslor vi välkomnar vinterledigheten. Vilan behövs efter en väldigt intensiv säsong som det har varit i år. Sedan kommer förstås en liten oro över att inkomsterna slutar komma in men många utgifter finns fortfarande. Om nästa säsong blir som denna behöver vi dessutom göra en del ändringar i köket eftersom det är lite svårarbetat som det är just nu. Även "baren" behöver göras om. Med alla drinkar och efterrätter som vi har sålt i år så har det visat sig att det är väldigt dåligt med arbetsyta där också. Vi får se vad vi klarar av att åtgärda under vintern. 

Ovanstående tre stycken skrevs förra veckan men jag hann aldrig bli färdig med inlägget :) Det har nu gått en vecka och nu är det bara jag och maken kvar eftersom sonen och vår "förstaservitris" har åkt till Sverige. Vi har plockat bort några bord för att klara av både service från min sida och för maken att hinna med i köket. Det är knappt vi hinner med så ibland får jag säga "stopp" att nu är det fullsatt. Vi har fortfarande öppet och har inte bestämt något datum för när vi stänger. Det är allstå fortfarande en hel del folk i vårt område. För hur många dagar till vet vi inte så vi kör vidare dag för dag. Efter några dagar med kyligare väder har det vänt och de senaste dagarna har det verkligen varit sommarväder igen. I söndags hade dessutom svenska föreningen sitt årliga höstmöte hos oss med mat som föreningen bjöd sina medlemmar på. Så vi har haft fullt upp. 

Från och med idag har vi öppet från 17.00 varje dag eftersom maken kommer att plocka oliver vid ett kloster där han brukar vara och plocka varje år. Det är lite tidigt för olivplockning men de som vill ha "agourolado" plockar nu. Vad är då "agourolado", jo det är den olja som blir av omogna oliver. Den blir liksom intensivare i smaken. (kvantiteten blir dock mindre också så det är ju liksom inte lönsamt att plocka nu men en del vill ha den här oljan just för dess smak)

1 kommentar:

  1. Förstår att det är blandade känslor, välbehövlig ledighet, men inga inkomster.
    Här i södra Spanien är fortfarande många turister och bra väder, men de börjar avta i början av november.
    Lycka till!

    SvaraRadera