onsdag 13 april 2022

Snart upphävs restriktionerna!

 


Som det låter kommer i stort sett alla restriktioner att upphävas i maj. Man kommer inte att behöva visa covidpasset för att besöka restauranger mm. När det gäller munskyddet låter det mer luddigt när man läser om det men det låter som om att det inte kommer att vara obligatoriskt inomhus men att det rekommenderas vid trängsel osv. Vad gäller supermarket och i bussar låter jag nog det vara osagt för det var lite svårt att utläsa klara och tydliga regler. För att inte göra oss alltför glada och tro att allt är fritt fram så betonas det att behovet av restriktioner kommer att undersökas i september igen. Om inte pandemin försvinner så antar jag att vi kommer att få tillbaka restriktionerna så snart turistsäsongen är slut. Det viktigast nu är i varje fall att turistsäsongen kommer igång och att Grekland inte förlorar till förmån för länder där ovaccinerade kan gå på restaurang osv. 

De flesta verkar ändå ha slappnat av vad gäller kontroll av vaccinpasset. Jag har haft några gäster som sagt att jag var den första som kollade deras vaccinpass.... då kännner man sig lite som en polis... 

Vi har fortfarande vår "begränsade" meny på Orexi med några extra rätter varje dag. Men snart kommer vi att börja med vår "stora" meny där det kommer att finnas lite olika nyheter. Bland annat kommer vi att ha en par blandade "ouzomeze-tallrikar". Vi har ju vår populära mix grill som är blandat grillat kött, pommes, tzatziki och sallad men grekerna efterfrågar ibland andra typer av "poikilies"(mixtallrikar) som har lite enklare innehåll som korv, köttbullar, dolmar, ost osv just när de inte ska äta middag utan bara vill ha lite "snack" till ouzon eller vinet. Den vegetariska moussakan kommer att finnas i menyn men om ni vill ha vegansk eller vegetarisk moussaka redan nu så kan ni säga till en dag innan så fixar vi det. Är det något annat speciellt ni vill ha som vi inte har i menyn så är det också bara att säga till en dag innan så fixar kockarna det. (det är inget besvär och vi gör ju då flera portioner som vi har till försäljning till andra också.) Det kan vara till exempel gemista, jouvetsi, jouvarlakia eller nåt annat. 

Jag önskar er en fortsatt bra vecka!


2 kommentarer:

  1. Fint att restriktionerna hävs! Vi bokade precis resa till Chania till första veckan i augusti.

    SvaraRadera
  2. Va skönt att allt verka lösa upp lite och att ni är på gång med restaurangen.
    Glad påsk, om du firar den!

    SvaraRadera