fredag 6 augusti 2021

De kallar det "minilockdown" typ Mykonos

 

Jag i restaurangen

På grund av smittspridningen just nu i Grekland har en del restriktioner tillkommit i en del län, bland annat Chania län. Ett nattligt utegångsförbud mellan 01.00 och 06.00 har införts och det är dessutom förbjudet att spela musik på restauranger, barer och cafeterior. Att det här skulle hjälpa till för att minska sprittspridningen är väl troligtvis för att det just nu sprids ungdomar emellan som umgås på barer och liknande. Visst låter det extremt att lite bakgrundsmusik på en restaurang inte får spelas...men det blir väl svårt att dra gränser för vad som skulle gälla annars. De här restriktionerna påverkar ju endast de som vill ha nattliv efter 01.00 så en "normal" semester påverkas inte. Restriktionerna gäller först och främst under en vecka med start idag. Att en del kallar detta en lockdown tycker jag känns väldigt olyckligt just för att ordet lockdown låter som om allt är stängt och DET ÄR DET INTE. Det rör sig alltså om en del restriktioner som jag tror inte påverkar fler än de som vill ut och roa sig nattetid. Ja, förutom att ni blir utan musik på restaurangerna då. Det är dessutom förbjudet och med risk för böter att anordna privata event med över 20 personer (läs privata) vilket också är en åtgärd för att förhindra att folk anordnar fester istället för att umgås på barerna som nu kommer att vara stängda och utan musik nattetid.

Värmen fortsätter och jag lider. Till helgen kommer temperaturen att sjunka lite...till 35 grader cirka för att sedan att gå upp igen till veckan. Så en snabbt planerad tur till Sverige kommer att sitta fint. Jag kan ju ändå inte jobba så mycket så på restaurangen klarar de sig utan mig. Det är ju också meningen att man ska promenera och hålla igång lite för att komma i form efter operationen och det klarar jag faktiskt inte av här...

Igår gick det ut ett meddelande till alla telefoner igen. Ingen onödig vistelse i skog och mark är tillåten. (På vissa ställen är det helt förbjudet att vistas och man kan bli bötfälld) Brandrisken är för stor. Som ni säkert har läst så härjar bränder på flera håll i Grekland och med denna värme så är risken mycket stor för ytterligare bränder. Det finns listor där man kan se vilka län där det är extremt stor risk respektive stor risk för brand. Ett av dem med extremt hög risk just nu är Chania län. Vid upptäckt av brand ringer man 199.

Förhoppningsvis så blir mitt nästa inlägg från Sverige om allt går som det ska :) Jag längtar verkligen efter lite regn och lägre temperaturer.

Jag önskar er alla en trevlig helg!!

Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish 0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com)

 4 kommentarer:

 1. Morgonen efter Lisbet och jag var och hälsade på er på Orexi åkte jag till flygplatsen klockan halv5. George, chaffisen och jag satt med munskydd i bilen och när vi kom från gamla stan, där vi inte såg en enda människa, till annan del av stan var det klungor av grekiska unga vuxna överallt. Barer var fyllda till bristningsgränsen med både sittande och stående och även mycket folk runt barerna. Klockan halv5 på morgonen! Ingen hade munskydd på sig, utom vi i bilen. Inte undra på att dom gör restriktioner. Tyvärr drabbar det även mindre orter i Chania region. Ha en bra resa hem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tyvärr är det ju så att det är de(troligtvis) som är skyldiga till smittspridningen och restriktionerna...tråkigt att folk inte kan ta ansvar. Det kommer ju att drabba dem också nu..ändå kan jag förstå dem lite också, instängda ett halvår ungefär så friheten nu har ju gjort att det blivit att de har tagit igen det de missat.

   Radera
  2. Vi är nu i Maleme och åkte buss till Iguana beach idag. Trots att bussbolagen lovar att bussarna inte fylls till 100% var det proppfullt och många som inte hade mask. Ingen idé att ha utegångsförbud på natten då man måste trängas i buss på dagen.

   Radera
  3. nej det har du verkligen rätt i

   Radera