tisdag 25 maj 2021

En kväll i Agii Apostoli

Igår kväll passade vi på att njuta av solnedgången vid havet. Våra vänner driver restaurangen på hotell Golden Bay och trots att hotellet ännu inte har många rum så har de öppnat restaurangen. Läget är perfekt precis intill stranden. Jag beställde min första aperol spritz för i år medan maken föredrog ölen Mammos.

Den här veckan ligger temperaturen på omkring 30 grader så sommaren är här. Turisterna lyser dock i stort sett med sin frånvaro. Det är ändå några fler än i fjol och hoppet finns att den här säsongen kommer att vara bättre. Så länge danskarna, norrmännen och finnarna inte reser kommer det dock att vara väldigt lugnt eftersom området runt Chania till största delen har skandinaviska turister. Att Sverige har 7 dagars karantän vid hemkomsten påverkar förstås också.

Vi har börjat förbereda för öppning på Orexi men vi väntar ändå till början av juni innan vi öppnar upp. Det känns lite för tidigt att öppna för de få turister som är här nu. Stressen kommer att vara alltför stor om vi håller öppet och det inte är tillräckligt många gäster för att det ska löna sig och det kostar mer att hålla öppet än att ha stängt. 


En aperol spritz i solnedgången

En perfekt tillagad kycklingburgare


 

Enligt flera sidor på nätet ändras reglerna för passagerare i bilar. Jag hoppas verkligen detta stämmer för det betyder ju då att vi kan passa på att åka på en utflykt utan att vara rädda för böter. De tidningar jag brukar läsa har inte skrivit om detta ännu men till exempel här kan man läsa om det. Enligt den sidan gäller följande:

I taxi är det tillåtet med 3 passagerare förutom chauffören

I vanliga personbilar är det tillåtet med 3 passagerare förutom chauffören

Munskydd är obligatoriskt både i taxi och personbil

För företag och anställda gäller en ny hjälpåtgärd. Anställda utöver det antal anställda som man hade förra året behöver man inte betala arbetsgivaravgift och försäkringsavgift för utan där går staten in och betalar detta. Kravet är dock att anställningen ska vara på 6 månader. För företag inom turismen kan detta vara lite svårt eftersom denna säsong knappast kommer att vara 6 månader och lönen ska ju ändå betalas ut..

Jag önskar er en fortsatt trevlig vecka och jag lovar, snart kommer bilder från trädgården här hemma och från restaurangen (men eftersom vi fortfarande håller på och fixar så är det lite rörigt...)


Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish 0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com)

4 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder! Förstår att det är svårt att öppna om det inte är tillräckligt med turister. Vi vill gärna resa utanför gränserna, men än så länge lite krångliga regler och mycket att ta hänsyn till. Skulle gärna få en spruta eller två också ;) Men bättre tider kommer hoppas vi!

    SvaraRadera
  2. Oh, vad härligt att sitta vid havet och äta och dricka gott!
    Krångligt med alla regler, känner igen det från UK.
    Hoppas ni kan komma igång med er restaurang snart, lycka till!

    SvaraRadera