Vintervädret på Kreta är omväxlande. Vissa dagar har vi som sommar och dagen efter kan det vara svart himmel, blåst och riktigt kyligt. Bara det inte ösregnar och är alltför starka vindar kör vi på med våra rutiner. Promenad och styrkeövningar i parken och ett dopp i havet. Skiner solen så simmar vi en stund men är det kallt och blåsigt blir det bara ett snabbdopp för att få den där kicken som havsbadet ger. Värmen får vi sedan upp med medhavt te och en rask promenad igen.
Hjälp, snart är det slut på den här månaden. Tiden går och pandemin har fortfarande grepp om oss. Som jag läser i olika trådar på forum om Greklandsresor verkar de flesta avboka sina vårresor och satsar istället på hösten. Risken verkar finnas att årets säsong blir som förra årets. Det tror jag inte Greklands ekonomi kommer att klara av. Min tanke är nog ändå att de kommer att försöka få igång någon typ av turistsäsong från länder där vaccineringarna har gått framåt. Med negativa test 72 timmar innan avresa som det är nu kommer det säkert att fungera med resor. Planen verkar också vara att restauranger och cafeer kommer att få öppna strax efter den grekiska påsken. Med säkerhet kan ju ingen svara på det men så snart turistsäsonger börjar kommer helt säkert restaurangerna också att få öppna. Det går ju liksom hand i hand. Exakta svar har dock ingen. Allt är spekulationer och planer.
Själv har jag en resa till Sverige inbokad i slutet av april. Jag måste fixa nytt pass och istället för att åka till Aten valde jag att boka resa till Sverige. Risken finns förstås att den blir inställd eftersom jag flyger med Norwegian. De som bokat med Aegean verkar istället få ombokade biljetter med ändrade tider och mellanlandningar. Vi får se...Vi räknar dock med att turistsäsongen inte har satt igång i april så det är ingen katastrof att jag inte är här och skulle det vara så att restaurangen kan öppna så får sonen och maken köra på egen hand. Lite nervös känner jag mig. Vi har ju levt ganska skyddat här så visst utsätter jag mig för en risk att resa. Men, jag får hålla mig i byn, göra skogspromenader och inte göra sådant som jag vanligtvis gör i Sverige som att åka till köpcentrum, gå ut och äta lunch och åka till Ikea.
Igår vankades det svenska godsaker hemma hos oss. Vännerna hade gjort semlor och napoleonbakelser och sonen en äppelpaj med hemgjord vaniljglass. Ska det vara så ska det, därför blev det allt gott på en och samma gång. Det var jag värd efter att ha lyckats gå ner 15 kilo. Idag blir det nya tag igen. Nu är det slut med sötsaker för några månader igen. Och några extra kilometer promenad idag...
Hur har jag lyckats gå ner 15 kilo? Dagliga promenader, periodisk fasta och slut med sötsaker. Eftersom jag hade för högt kolesterol har jag uteslutit smör, feta mejeriprodukter och jag äter endast kyckling och fisk. Allt annat kött har jag slutat med. Jag äter lunch vid 14.00 och middag 19.30 cirka. (middagen är oftast havregrynsgröt) Jag äter massor av sallader och är inte hungrig alls. Det fungerar jättebra. Bröd och pasta äter jag bara väldigt lite av. Vi äter ju ganska mycket linser och bönor nu på vintern och det både mättar bra och är nyttigt. Lördagarna kan jag fuska lite och gårdagen blev som ni ser värsta fuskdagen.
Även en hemgjord bountyboll slank ner... |
Jag önskar er en bra söndag!
Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish 0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com)
Väldigt bra jobbat med vikten!!!
SvaraRaderaStort Grattis...till både hälsovinster
och det välbefinnandet som det ger.
Jag kämpar själv och vet hur svårt
det är, ännu svårare efter 50..
En fråga...äter du ingenting innan
lunchen kl 14? Du vaknar ju tidigt
har du skrivit..du måste vara jättehungrig
vid 14???
Kul att läsa ...bra kämpat!
Jag har aldrig varit "frukostmänniska" så jag klarar mig utmärkt med te och kaffe fram till 14.00. Fördelen är att jag är riktigt hungrig och samtidigt ser till att det är en bra och nyttig lunch. Förr kunde jag börja småäta innan lunchen och var aldrig riktigt hungrig utan bara sugen på något hela tiden. En del som kör periodisk fasta med ett ätfönster på ca 8 timmar har andra tider där de istället inte äter något på kvällen.
RaderaInte lätt att planera för resor nu, ingen vet något, varken att resa till eller från olika länder. Jag tycker det är jobbigt just nu.
SvaraRaderaHelt fantastiskt att du gjort dig av med 15 kilo, bra gjort!
Ibland måste man unna sig lite extra, bara inte ibland blir ofta.
Ser så gott ut med napoleon bakelse, det har jag aldrig bakat själv. Däremot har det blivit några hembakad semlor här.
Sköt om dig!
Jag har heller inte bakat napoleonbakelser, det var min duktiga väninna som gjorde det men jag äter ju gärna :)
Radera