fredag 22 januari 2021

Chania i bild från igår

12,3 kilometer känns som en bra morgonpromenad :) Jag var helt slut i benen på hemvägen och trodde verkligen att vi hade gått uppåt 14-15 kilometer. Men nej, stegräknaren visade 12,3 så jag är inte redo för Samariaravinen ännu. Vi tog inte den vanliga vägen till Chania utan tog lite andra bakvägar och sedan gick vi omkring i gamla stan lite och hem tog vi strandvägen.

I gamla stan och hamnen var vi ganska ensamma. I nya delen av stan cirkulerade det ganska mycket folk. De mindre butikerna verkade dock inte ha speciellt många kunder. Det är de större kedjorna som t ex zara och hm som har mest att göra. Det är ju förstås lite synd för det är såklart de små lokala butikerna som behöver all stöttning de kan få nu. Tyvärr så tänker inte jag hjälpa till så mycket för jag behöver verkligen inte shoppa varken kläder eller skor. Jag är ju mest hemma, på promenad eller tar ett dopp i havet. Då är det samma gamla sköna kläder som jag sliter på. Dessutom kämpar jag ju på med min vikt och när jag väl har nått målvikten så har jag ganska mycket "nya" kläder som jag inte har använt på länge. Alltså de som jag inte har kommit i på några år och som bara hänger i garderoben. 


Äntligen kan vi se lite snö uppe i Lefka Ori (Vita Bergen). Det är mindre än vanligt i år för vi har ju haft en väldigt varm vinter hittills. Nu är det mer normal temperatur för årstiden. 


 

Jag får frågor ibland på mejl angående vad vi tror om den kommande turistsäsongen och vad som ryktas här. Helst vill jag inte säga något alls för det är faktiskt ingen som vet något. Hur ska jag kunna svara på vad som kommer att gälla angående vaccinpass, hur det kommer att fungera med resor i år och så vidare? 

Det enda vi här kan säga är att vi behöver verkligen turismen och vi hoppas att säsongen kommer igång tidigare än förra året och att den blir bättre än förra året. Om det blir en tremånadersäsong lika som förra året är ju frågan hur många företag som kommer att finnas kvar. Redan nu så ser man många butiker som är tomma. Hur många har egentligen möjlighet att fortsätta driva ett företag utan inkomster?

Jag försöker bara vara positiv och hoppas. Mer kan jag inte göra. Det börjar dock klia i fingrarna att vara i restaurangen och börja fixa uteplatsen. Det är för tidigt. Att börja skrubba bort vinterns påverkan (mossa och mögel) på golvet ute och måla om det måste vänta tills vinterregnen är över. Vi har dessutom haft lite fuktskador på en del väggar inne så det måste mannen fixa. Troligtvis är det någon vattenledning som har läckt. Det skulle sitta verkligen sitta fint nu om vi kunde bli beviljade den där summan som skulle delas ut bland små företagare. Ryktet går dock att det är flest hotellägare som kommer att få ta del av dessa. Som vanligt blir restaurangägarna utan hjälp sägs det. Men tydligen har inget delats ut ännu så hoppet finns ju kvar. 

Jag hade bara tänkt dela gårdagens bilder och inte skriva något idag men när jag väl kommer igång så kan jag inte vara tyst...

Helg igen? Vad ska ni göra i helgen?

Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish 0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com)3 kommentarer:

 1. Det ligger i allas intresse att turismen kommer igång i sommar och inte bara i Grekland. Jag hoppas och tror att även många politiker inser detta och försöker göra så mycket de kan. Hur som helst vet vi ju från förra året att smittan minskade under sommaren. Jag håller alla tummar och tår för att jag kan åka till Grekland till sommaren.

  SvaraRadera
 2. Trevligt att få följa med!
  Idag fyller jag år, så här ska det firas i lockdown!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis en par dagar i efterskott!! Hoppas du fick fira ordentligt trots lockdown!

   Radera