fredag 31 juli 2020

Poliserna är på hugget!Igår kväll när vi åkte hem från restaurangen stannade vi till vid kiosken. Poliserna var där och böter utfärdades till de som inte använde munskydd. Så, följ reglerna (i föregående inlägg kan ni läsa var munskydden ska användas) för annars kan det bli böter på 150 euro. Jag vet inte om de är lika hårda mot turisterna som mot grekerna men det är lika bra att ni följer reglerna för att inte riskera böter.

Igår kunde man läsa i tidningen att Grekland de senaste 24 timmarna hade 65 nya konstaterade smittofall. Av dem var 17 inresande, 16 från ett fartyg utanför Pireus och övriga från olika platser i landet. På Kreta finns totalt 18 aktiva fall just nu varav 17 är på karantänhotell och en vårdas på sjukhus. (10 Heraklion, 4 Chania, 2 Rethymnon, 1 Lassithi)

Lite roligare nyheter - sonen gjorde något riktigt gott igår. Pork ribs som stektes sakta i ugnen. Innan hade han marinerat dem med en egen barbequesås. Det här är inget vi kommer att ha varje dag och just nu är det ju så lugnt också så vi kan inte riskera att vara tvungna att äta upp allt själv. Om ni säger till en par dagar innan så kan vi dock göra det på beställning.

Det sägs att temperaturen kommer att gå upp mot 40 i helgen. Inte kul, säger jag som helst tycker att det ska hålla sig under 30-strecket. (är det över 30 grader ska man vara ledig och vara på stranden...) Jag har börjat lida ordentligt av värmen och tycker att en svensk sommar låter alldeles underbar.

Ha en riktigt bra helg!

Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com11 kommentarer:

 1. Det lät gott, ska jag beställa om vi kommer iväg.
  Tror att vi kanske kommer över 20 grader i helgen.
  Ha en bra dag och håll ut i värmen😊
  /Björn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pratade med dottern igår 26 grader :)

   Radera
 2. Vad rekommenderar doktor/tandläkare Anita för mat idag :)
  Får man ett kvitto om man får böter?, eller är det något polisen kan stoppa i fickan?.

  SvaraRadera
  Svar
  1. doktor, tandläkare? Nu är jag nog lite trög om det var ett skämt. Ja, du får ett kvitto som du kan använda i deklarationen. (nä, vet inte om det kan användas i deklarationen men kvitto får du och det stoppas inte i fickan.

   Radera
  2. jamen det tog tid..men det är klart vi ser ut som en bunt tandläkare allihopa här..

   Radera
 3. Du har frågat om vad vi vill att du ska skriva om. Jag är intresserad av hur grekerna hanterar dop, bröllop och begravningar "i dessa tider". Här i Sverige har många skjutit upp bröllop t.ex. Begravning har jag sett online (Anna Meurling från Rethymno, men begravdes i Finland).
  Sen vill jag berätta en rolig historia från Bollnäs, som du kommer ifrån. På radion berättade dom att man använde två hästar, kallblodare, för att dra en gräsklippare nära ett populärt badställe. Då slapp badgästerna motorljudet. Samt att hästarna blev populära hosungarna. Ha en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har sett bilder på gräsklipparna :)

   Radera
 4. Gissar att du önskar lite svalka och jag som önskar mer sol. Omvända världen.
  Bra att de är stränga med munskydd, tycker jag. Många verkar totalt strunta i att Corona fortfarande existerar.
  God mat sonen gjort!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 35 grader igår :) Så ja, lite svalka skulle sitta fint...

   Radera
 5. Jag menade inget illa, jag tycker du ser ut som en snäll och klok tandläkare på bilderna, men det kan inte vara kul med munskydden i värmen !.
  Hoppas det blir lite svalare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen fara :) Ja, det blir varmt med munskydden... I förrgår bytte jag 8 gånger under min arbetsdag..

   Radera