fredag 26 juni 2020

Morgnar på Kreta och lite nyttJag försöker föra in en ny morgonrutin i mitt liv. I två dagar nu så har jag åkt ner till stranden i Chrissi Akti för att simma lite. Det blir inget långt strandbesök utan en simtur, lite läsning, en simtur och sedan hem. Det är verkligen jätteskönt.

Jag antar att ni alla som har följt bloggen länge och känner mig lite grann har förstått att jag nu tar till alla knep jag kan tänka mig för att orka med situationen. Jag målar stenar och försöker vara på stranden så mycket jag kan och när vi har möjlighet åker vi även på någon tur. Sanningen är att det kostar mer än vad vi får in att hålla restaurangen öppen men nu har vi bestämt att vi håller öppet torsdag-söndag så då gör vi det och hoppas att det snart kommer att dyka upp lite folk. Som tur är har vi vänner som besöker oss och håller oss sällskap emellanåt. Utan dem skulle jag nog bara låsa dörren och gå hem...

Tiden går dock och det verkar som om många hotell i vårt område inte kommer att öppna. Om situationen fortsätter som nu och om vi inte får in pengar till att betala alla räkningar kanske det är lika bra att stänga. Det känns lite som om jag använder skygglappar och försöker njuta så mycket jag kan av sommaren för det kommer att komma en vinter här som blir mycket svår för väldigt många.

Vi hade ett fult bord här i restaurangen men med duk på så syntes inte det. Nu lägger vi inte på någon duk förrän det kommer gäster men det har ju inte sett så fint ut med det gamla bordet så igår målade jag om det. Jag kunde inte låta bli att göra ett litet mönster på det heller. Fortsätter det att vara så här lugnt blir det nog fler ommålade bord.
1 juli öppnar ju Grekland upp för internationella flyg och till alla (?) flygplatser i Grekland. Det talas dock om 9 länder som kommer att bedömas dag för dag ifall de är välkomna eller vilka regler som gäller för dem. Sverige nämns som en av de 9 länderna. Eftersom de tidningar jag vanligtvis läser inte har skrivit något om det är jag inte riktigt säker ännu på vad som gäller eller om jag har tolkat rätt. Men, bland annat skai och Proto Thema skriver om det. Jag kommer att uppdatera er om det kommer något nytt om just detta. Tidningen Kathimerini som jag anser vara en av de mest tillförlitliga skriver ine något om det men troligtvis kommer något beslut att tas så det är bara att vänta och se. 


Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com


2 kommentarer:

  1. idag fick vi besked att vår resa till agii apostoli är inställd. håll ut till nästa säsong så kommer vi ner och äter,dricker och hyr av er....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tråkigt, många som får samma besked just nu.. Ha det gott!

      Radera