lördag 20 juni 2020

Midsommarfirande


Midsommarfirandet var lugnt och trevligt. Ett tiotal svenskar härifrån Chania åt sin midsommartallrik hos oss på Orexi. Eftersom jag hade förberett det mesta hann jag också sitta ner lite grann. Jag sålde även lite påsar med bullar och fröknäcke samt några målade stenar! Maken fick ta han om en par sällskap med greker som satt på framsidan medan vi svenskar höll till på "bakgården".

På kvällen kom några vänner till oss och samtidigt kom en par sällskap greker men vi hann varva med att jobba och umgås.

Nu dröjer inte länge förrän resorna kommer att börja gå hit till Chania och samtidigt som vi ser fram emot det så bävar också lite grann. Men, det är bara att följa alla säkerhetsrestriktioner så hoppas vi det går bra. Vi vet ju förstås inte heller om det kommer att vara folk på hotell i närheten av oss och om det kommer att bli så mycket jobb. Lite mer än nu räknar vi i varje fall med. Så länge det är lugnt kommer vi att fortsätta med de öppettider vi har nu. (stängt måndag, tisdag, onsdag) När vi ser att det börjar löna sig att ha öppet så utökar vi öppettiderna men åtminstone en dag i veckan kommer vi att ha stängt. Utan personal kommer vi inte att orka köra helt själva hela dagarna. Vi blir ju inte yngre precis och jag känner att min kropp inte orkar med lika mycket som förut.

Igår på lunchen hade jag en liten incident också. Vid ett tillfälle tog jag ett steg bakåt medan jag pratade med våra gäster. Helt plötsligt hördes det som ett kattslagsmål bakom mig men samtidigt kände jag ett hugg i foten. Jag hade råkat ställa mig på en katts svans och det tyckte den inte om och försvarade sig förstås. Det blev ett pyttelitet sår men det blödde och jag har ingen aning om ifall den klöste eller bet mig. Efter överläggande med en väninna beslöt jag mig för att åka till apoteket en sväng och ta en stelkrampsspruta.

Jag börjar få lite abstinensbesvär...I två dagar nu så har jag inte ägnat mig åt att måla stenar så idag ska jag ta med mig stenar och färger till restaurangen. Om det är lugnt kommer jag att hinna sitta och måla. Tänk att jag helt plötsligt har funnit en hobby som jag verkligen njuter av att hålla på med. Det är lite som med smyckena som jag höll på med förr. De tar upp en hel del i mitt huvud och hela tiden tänker jag på färger, mönster och sitter och kollar på pinterest och instagram för inspiration. Jag måste dock hitta lite bra "verktyg" för prickmönstrena och bättre färger än de jag har nu. (billiga akrylfärger från Jumbo)

Jag hoppas ni hade en trevlig midsommarafton och att ni får en fortsatt bra helg!


Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com
1 kommentar:

  1. Vad trevligt med svensk midsommar på er restaurang och att du kunde ta lite ledigt och deltaga.
    Lycka till!

    SvaraRadera