tisdag 23 juni 2020

Agii Apostoli (eller Iguana beach)
Vi fortsätter att göra det bästa av alla dagar. Så gott vi kan. Gårdagens inlägg kanske gav er en annan bild av Kreta just nu men å andra sidan så finns allt det vackra kvar. Igår valde vi en strand på "hemmaplan" och konstaterade att om den här stranden låg på några mils avstånd så vore den värd att åka till ändå. Det är skön sand och vattnet är klart och fint.

Agii Apostoli är det korrekta namnet på stranden men i folkmun kallas den ofta Iguana. Det är solstolsuthyraren som har gett den det namnet. Jag har inte varit här många gånger och anledningen är att det ofta är så väldigt mycket folk här. Just nu så finns inga solstolar här men kantinan är öppen. Totalt kanske det var 15 personer här igår och det är bara en bråkdel jämfört med vad det brukar vara.

Zazazu är namnet på det mousserande vinet och det är lite sött men riktigt gott. Det är ett av de få kretensiska mousserande vinerna som finns och kommer från vingården Lyrarakis. Det ser kanske ut som om vi lever ett riktigt lyxliv men just nu så ligger vi (både jag och vännerna) med ett lager av varor som vi lika gärna kan unna oss själva då turisterna ännu lyser med sin frånvaro. Men visst är det lyxigt att bo så nära de här vackra stränderna. Vanligtvis har vi aldrig tid att besöka dem under sommaren så visst njuter vi nu. Vore omständigheterna lite annorlunda så vore allt perfekt.Jag hoppas ni får en bra dag och tydligen så kommer en del av er i Sverige att ha varmare än oss till och med!!

Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar