onsdag 20 maj 2020

Parken som glömdes bort


Idag blir det ett inlägg via telefonen igen eftersom laptopen helt ignorerar mig. Den lever sitt eget liv och de kommandon jag ger den struntar den totalt i. När sonen vaknar kanske ordningen återställs.

Maken och jag åkte ner till Chania för att uträtta lite ärenden igår. När vi var färdiga köpte vi en varsin hämtkaffe och tänkte sätta oss någonstans i stadsparken i skuggan. Alla ingångar var ju låsta förstås. Vi hade inte tänkt på att den räknades till parker och trädgårdar som är förbjudet område till 25 maj. Ovanför stadsparken ligger dock ett parkområde som kommunen verkar ha glömt att det över huvudtaget finns. Vissnande blommor och buskar, uttorkat oklippt gräs, trasiga parkbänkar och låsta allmänna toaletter mötte oss. Men vi hittade lite skugga i varje fall.



Denna park skulle verkligen kunna vara en idyllisk oas om den bara sköttes om ordentligt men som sagt, de verkar helt ha glömt bort att den finns. Det här är den typen av saker som är så tråkiga här, att något påbörjas och det finns stora planer men sedan underhålls det inte som det ska. Maken visade mig också ett gammalt "neoklassiko" (nyklassiskt?) hus som kommunen köpt, fått eu-bidrag för och som det skulle göras ett bibliotek av. Det står låst och igenbommat, trädgården är vildvuxen och det är ingen rolig syn i stadsbilden. Man undrar ju om bidragen blir utbetalda men används till annat eller om planerna bara helt enkelt går i stöpet. (just sådana här projekt som det utbetalas eu-pengar för finns det skyltar uppsatta om så det är officiellt) Jag tänkte dock inte på att fota just det igår.


Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com

2 kommentarer:

  1. Men så är det här också!
    Många får bidrag, men ingen kollar om det används till det sökta ändamål!
    Tråkigt att lapptoppen vill inte vara kompis med Dig,,,,,
    Ha en skön kväll

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det borde ju verkligen kollas upp att bidragen används rätt och till det de har sökts för!

      Radera