torsdag 14 maj 2020

Bullar och pesto


Igår var en ganska aktiv dag för mig. Jag städade hemma. Det är konstant en massa hundhår på golvet och det är den stora korthåriga som löser hår. Den lilla som har mer hår löser inte men han har istället nån typ av taggiga bollar som fastnar i pälsen. Nu är det också tid för fästingar och på dagarna ligger han gärna ute i högt gräs. Därför har vi bokat tid för klippning åt honom så på lördag är det dags. Han blir riktigt ful när han blir klippt men det är ett måste för att vi ska slippa fästingar och de där taggiga bollarna som inte går att borsta bort och som gör att pälsen tovar ihop.

Sent på kvällen när temperaturen sjunkit lite satte jag dessutom igång att baka bullar. Under dagen när det är 30 grader är det inte lika lockande att baka. Till lunch gjorde sonen hemgjord pasta med pesto av egen basilika. Mycket gott!

Just nu skrev jag en massa rader om mina tankar om turismen och hur Grekland ska öppna upp samt Sveriges fortsatta reseavråden. Jag raderade dock allt för jag är sååå trött på alla spekulationer, diskussioner och planer. När det gäller befolkningen här kan jag bara säga att alla som har en försörjning som inte är beroende av turismen vill inte att turisterna ska komma medan alla de som är beroende av turismen för att ens kunna få mat på bordet vill att det kommer att fungera med de planer som finns. Rädslan finns dock och bara nu den 18 maj när vi får resa över länsgränserna innebär en risk att folk från fastlandet för med sig smittan. (18 maj gäller för Kreta medan 25 maj gäller för mindre öar) Nu känner jag att jag vill radera de här raderna också för jag är innerligt trött på allt det här. Och ännu mer trött på alla besserwissrar som spekulerar i hur det kommer att bli. Det är bara att vänta och se anser jag.

Maken var och tvättade golvet utomhus i restaurangen igår. Det ser helt ok ut så vi struntar i att måla det i år. Så det enda som återstår nu för att vi ska vara redo att öppna är att bestämma menyn och köpa in varor. Det gör vi på en dag för vi kommer att köpa in typ vad som behövs dag för dag. Och nu kom jag på att i år måste sonen eller maken skriva menyn för jag stavar fel när jag skriver grekiska. Och, eftersom det är de som lagar mat så behöver jag inte göra något alls. Bara vänta på att det kommer kunder så jag kan servera. (ok, det var lite ironiskt, det är klart att jag har en massa att göra men det är absolut ingen brådska)

Jag har dessutom något att bekänna. Förra året köpte jag en syren på Lidl. Det hade jag glömt bort. Den har tydligen haft en blomma i år!!! Det har jag missat och det såg jag igår. Ha en bra helg och jag hoppas verkligen att ni får lite bättre väder så ni kan få njuta lite av vackra Sverige!


Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com8 kommentarer:

 1. När det gäller fästingar vet jag att hundarna på Waters Edge Cafe i Paleochora (Elvis, Lozu och Ronja) hade tidigare ett halsband som gjorde att inga fästingar ville gå på dom. Nu har dom vaccinerat eller fått något inopererat i nacken. Vår hund Fido, en strävhårig tax fick alltid ett trettiotal fästingar på sig när vi var i stugan på helgerna. Dom snurrade Arne bort under veckan. Detta var fästingar som var "snälla".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har provat sådana halsband också och även nån typ av ampull med vätska som ska gnidas in i nacken. Nu köper vi tabletter som de får och hoppas det ska hjälpa.

   Radera
 2. Ja, svårt för många nu i olika länder.
  Jag är glad att jag är pensionär, för jobbet inom resebranschen är inte speciellt lukerativ nu.
  Vi kan bara hoppas att allt blir bättre snart, ingen ide att spekulera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vänta och hoppas på det bästa för oss alla. Ja, måste vara skönt att vara pensionär nu och inte behöva tänka på försörjning...

   Radera
 3. Ja det är ju svårt att veta hur framtiden blir. Håller på sätt och vis med om att det är bäst att bara vänta och se. Men kanske inte så konstigt ändå att människor funderar och spekulerar? Är inte det naturligt i en tid av oro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, helt naturligt att man tänker och spekulerar. Gör det själv också...och självklart kan man bara scrolla förbi och inte läsa när det blir för mycket... Men jag är med i flera Greklands-grupper på fb och ibland blir man bara så förvånad hur folk verkar "veta bättre" än alla andra. Och otrevliga påhopp är det också.

   Radera
 4. Usch och fy för fästingar! Dessa otäckingar har vi gott om i våra trakter, framför allt i skärgården, och här lär också en stor andel vara smittbärare. TBE har vi vaccinerat oss mot, men Borrelia har jag haft fem-sex gånger, trots dagliga, noggranna besiktningar av kroppen. Botas ju rätt lätt med medicinering, men det är ju inte så kul att knapra antibiotika var och varannan sommar.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj vad jobbigt! Jag vet inte om våra fästingar är "snälla" eller hur dessa otrevliga djur fungerar och vilka olika typer som finns.

   Radera