tisdag 28 april 2020
Det går framåt
Det går framåt i trädgården. Rosorna blommar lite här och där. Luktärterna som har frösatt sig själva från fjolårets har börjat blomma. Sonens första squash kommer fram!
Igår åt vi kycklinggyros till lunch. Ni som saknar en gyros och inte kommer att kunna äta en här i år kan ju lätt göra själva hemma. Nu valde vi kyckling men det går ju lika bra med fläskkött (som ju är det vanligaste på gyrosställena) Jag skar kycklingen i strimlor och lät den ligga i en marinad med lite olivolja, oregano, paprikakrydda, salt, peppar och vitlökspulver. Sedan stekte jag bara upp den, friterade tunna potatisskivor i lite olja och serverade med pitabröd, tzatziki, tomat och lök. Precis lika gott, om inte godare än ute. Dessutom blir det mycket billigare trots att det är billigt att äta gyros ute. Ibland när vi äter gyros ute känner jag mig lite osäker på just köttet för ibland kan det faktiskt ha gjorts dagen innan. De där stora "rullarna" som används och snurrar är ju väldigt stora och det är ju inte alltid som de säljs slut på en dag och då får man gårdagens. Tyvärr är gyrosen på bilden inte hoprullad eftersom det var svårt att få den att stanna så när jag släppte taget.
Ikväll 18.00 kommer Mitsotakis att tala till folket/hålla presskonferens angående vad som kommer att gälla angående restriktionerna. Det ska bli intressant att höra. Jag lovar att rapportera ikväll vad som kommer att gälla.
Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar