måndag 4 februari 2019

Har du koll på stränderna Agii Apostoli och Chrissi Akti?


 När du bokar en resa till områdena Kato Daratso, Agii Apostoli, Chrissi Akti och Kalamaki kan det vara lite svårt att skapa sig en bild av stränderna som du kommer att ha tillgång till. Under min söndagspromenad tog jag några bilder för att försöka förklara. Närmast Chania av dessa stränder är Chrissi Akti eller Golden Beach. Ännu lite närmare finns också en strand som heter Aptera som ej är i bild. Därefter lite västerut kommer Agii Apostolistranden som av grekerna kallas "Paideikes Exoches" och den ligger nedanför parken och fotbollsplanen. Därefter kommer Agii Apostoli som av många kallas Iguana eftersom solstolsuthyraren har gett den det namnet. På andra sidan udden med lilla kyrkan ligger stranden som börjar som Agii Apostoli, går över i namnet Glaros och sträcker sig mot Kalamaki där man måste gå upp på vägen en bit för att komma till den lilla strandremsa som heter Kalamaki (ej i bild)




Ni som ska bo i Kata Daratso måste vanligtvis korsa vägen för att ta er ner till dessa stränder. Men, det är gångavstånd. Vi har vår restaurang i Kato Daratso och om vi korsar stora vägen och går rakt ner mot stranden hamnar vi vid Glaros-Agii Apostoli.

Så, har ni koll på var stränderna ligger nu? Ni som redan vet, vilken är er favorit?

4 kommentarer:

  1. Tack Anita,dom är fina alla stränderna,men min favorit är Glaros.När vi bodde i Kato Daratso,det är nog 5-6 år sedan,då gick vi förbi där ni nu har er restaurant Orexi mot Kalamaki in höger mot stranden vid "Blue...någonting" en liten strandtaverna vid stranden.Där trivdes vi,lite mindre med folk där i Oktober...dagar som det blåste,röd flagg, då valde vi någon av dom andra stränderna.Vi trivs överallt på underbara Kreta. Tack Anita för trevlig berättelse och fina bilder,hoppas vi snart kan besöka er på er Restaurant Orexi. ;-) <3

    SvaraRadera
  2. Vi velger strand avhengig av hvor vi bor.
    Når vi bor i Agia Marina går vi til stranden ved Akti Beachbar.
    Når vi bor inne i Chania bruker vi Nea Chora.

    SvaraRadera
  3. Jag gillade iguanabeach. Tyckte det var så mysigt med all kreativitet hos solstolsuthyraren. Men alla var fina!

    SvaraRadera
  4. Älskar hela det området, men våra senaste resor har gått till Rhodos. Längtar tills vi åker till Kreta igen!!

    SvaraRadera