tisdag 1 januari 2019

2019 är här!


2019 börjar med att regnet öser ner här i Chania. Det gör inget. Idag är en sån där dag då man gärna sitter inne och ugglar. Disken väntar förstås också och vi har ju ingen diskmaskin hemma. Igår kväll firade vi hemma. Dotterns bästa kompis med familj var hemma hos oss. Sonen stod för maten. Allt. Jag och maken gjorde inget alls i köket. Menyn bestod av ugnsbakade rödbetor med fetakräm och pinjenötter, kålsallad, grönsallad med selleri, äpple och valnötter med en dressing av senap, ugnsrostad potatis, sötpotatis och lök, ugnsbakat fläskkött, potatismos, en varm rätt med spenat i sås och feta ost. En eloge till sonen som faktiskt stod i köket hela dagen!

Till detta drack vi den kretensiska ölen solo! Igår letade maken och jag upp solos försäljare här i Chania. Ölet kommer från Heraklion och vi har aldrig smakat men hört talas om det. Eftersom vi gärna vill ha så mycket lokala produkter som möjligt i restaurangen har vi haft tanken på detta öl. Så igår var ett bra tillfälle att smaka på det. Det finns i 6 olika varianter plus att de ofta har ett "säsongsöl" som finns endast i begränsat utbud. Troligtvis kommer ni att hitta solo hos oss i sommar! Tillsammans med Lyra och Charma förstås.

Ja, vi åt så vi höll på att spricka förstås. Till efterrätt hade vi en ananaspaj som dottern gjort, en chokladefterrätt som sonen gjort och en traditionell nyårskaka som vännerna hade med sig. Ingen fick myntet som ska göra 2019 till ett lyckligt år... men någonstans i kakan finns det så någon av oss kommer att få det idag...

Hur firade ni och vad förväntar ni er av det nya året?

Ovan ser ni Orexis mest gillade bilder på instagram. Ni som åt hos oss under 2018 och inte har skrivit om oss på tripadvisor, gör gärna det. Det är många som hittar till oss via dem och ju fler omdömen desto bättre. Så skriv några rader, det uppskattar vi. Här hittar ni länken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar