lördag 11 augusti 2018

Huskatten på Orexi


Den här katten höll till på Orexi både i fjol och i år. Den stryker omkring bland borden ganska diskret och jag tror inte att någon tycker den stör. Den håller helst till vid dem som äter fisk eller mix grill. Jag brukar fråga om de tycker den stör och om de tycker jag ska säga till den. Hittills har ingen accepterat mitt erbjudande. Om någon gör det vet jag inte hur jag ska få den att lyssna på mig..Dock ber jag er alla STÄLL INTE NER RESTAURANGENS TALLRIKAR TILL DEN OCH MATA DEN MED RESTER! Jag tycker det är ganska äckligt.

Anledningen till att jag helt plötsligt börjar prata om djur är att jag vaknade i morse och några av våra katter hemma hade tagit sig in och rivit upp dotterns storpack av havregryn. Det var havregryn överallt i hela köket. När jag tar mitt kaffe för att sätta mig på terrassen och dricka det upptäcker jag att hönsen har tagit sig ut och hela golvet är fullt av hönsskit.

Godmorgon! Har ni det bra allihopa? Min laptop börjar vägra skriva vissa bokstäver och backspace fungerar inte så jag får skylla på det att jag skriver så sällan. De flesta dagar är det fullt upp i restaurangen men nu har vi fått tag i lite hjälp så det funkar bra även när det är fullsatt. En danska kommer att ersätta dottern och vara ute med mig och servera, en diskare har vi redan haft en månad och nu har vi också en ryska som extrahjälp i köket vilket betyder att vi kan ändra lite i schemat så sonen kan vara där på förmiddagen och hinna med lite bättre och förbereda moussaka och annat som han är expert på. Vad är det ni ska äta hos oss och som är våra starka kort? Tycker ni om tsatsiki ska ni veta att vår innehåller massor av vitlök och är inte någon mesig variant. Friterade fetaosten och zucchinibollarna är våra mest omtyckta förrätter och även aubergine saganaki. Mixgrill och moussaka är de huvudrätter vi får mest beröm för.

Ha en bra helg alla och ta hand om varandra!

2 kommentarer:

  1. Tack for ditt inlägg alltid roligt att läsa vh LJ

    SvaraRadera
  2. Men Anita, visst är det dags att skaffa en Bacon eller Tzipras igen? Helst två stycken, nu när ni har en egen taverna.
    Vi kommer gärna och äter av en svensk julskinka i januari!

    Birgitta i Umeå

    SvaraRadera