torsdag 6 april 2017

Testpanelen


Jag fortsätter att göra testsallader här hemma för att vi ska hitta dem vi ska ha i menyn. Jag förstå inte varför jag inte har gjort den här typen av sallader tidigare. Det är gott och man känner sig ju lite nyttigare också när det blir så att man äter stora mängder sallader, blir mätt på dem och äter mindre av den andra maten.

Sonen fixar lite andra rätter som ska vara med i menyn. Jag raderar och lägger till på menyn. Vilken öl vill ni dricka när ni är i Grekland? Säg inte Mythos är ni snälla för den är allt annat än grekisk nu för tiden. Troligtvis måste vi nog ändå lägga till Mythos i menyn för det första som möter turisterna när de anländer hit är stora reklamskyltar med just den ölen. Den är inte alls god och jag tror att de flesta turister dricker den för att den förknippas med Grekland och semester.

Vilken öl dricker ni när ni är i Grekland på semester? Kan ni tänka er att strunta i de kända märkena och prova på de lokala sorterna? Självklart ska vi ha Chanias eget öl Xarma, men det finns fler mindre kända ölsorter, både härifrån Kreta och Grekland.

28 kommentarer:

 1. Fix?
  Det brukar min man dricka. Jag själv dricker hellre vin.

  SvaraRadera
 2. Xarma och Vergina :-)

  SvaraRadera
 3. Guuud, va det ser gott ut! Så snyggt. Vill du berätta vad du har i? Är de små tärningarna mango?
  Jag dricker alltid Fix, men skulle gärna pröva lokala ölsorter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. hemligt recept :) Alltid när jag gör nåt gott säger maken - kommer du ihåg vad du hade i? För ofta glömmer jag...

   Radera
 4. Alfa ölen är väl grekisk? den är god :) provar gärna andra lokala sorter. Retsina är det bästa och förstås ett och annat rött vin, gott ska de vara ;) Lycka till/Kram Gudrun

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alfa är bra! Retsina från Chania är bäst!

   Radera
 5. Jag provar gärna olika sorter, fast dricker oftast Mythos i Grekland. Vi kommer till Kreta i maj och kommer gärna inom för att testa både mat och dryck!
  /Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi borde ha hunnit öppna i maj....vi hoppas nu efter påsk att allt ska vara färdigt

   Radera
 6. Varför inte ha en ölprovar kväll nu i början av säsongen ? Lite kul för både er och tidiga säsongsgäster ? Tyvärr kommer inte jag förän 8 Juni 😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. hm ja ölprovarkväll, bra ide, vi får se.

   Radera
 7. Tror nog att ni måste ha en "basic" öl också. Själv föredrar jag Fix. Men sen gärna lokala och grekiska öl från mindre bryggerier i mån av möjlighet.

  Det är väldigt roligt att läsa om förberedelserna. Lycka till med allt!

  / Anne

  SvaraRadera
 8. Salladen ser god ut! Att man beställer någon öl man känner igen när man är utomlands beror ju ofta på att det är det enda man känner till (eller så är det för min del). Jag gillar när personalen på restaurangen rekommenderar något. Då väljer jag oftast det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer nog att rekommendera Xarma, det är lättast att rekommendera det man tycker är gott själv, även om alla har olika smak

   Radera
 9. Jag lyckades radera en kommentar från Lena, som undviker Mythos och tycker att fix är gott. Vet inte hur jag ska få tillbaka kommentaren hit till bloggen. Sorry Lena, men jag håller med dig i varje fall! (men Mythos på fat är godare än flaska)

  SvaraRadera
 10. Dricker inte öl själv. Men min man väljer ofta Brinks när det finns (http://www.brinks-beer.gr)

  SvaraRadera
 11. Hej Anita
  Jeg kan nu godt lide Mythos ( og jeg ved godt at det er et dansk bryggeri der står bag) Men Fix er også en rigtig god øl.
  Mvh. Gitte

  SvaraRadera
 12. Satsa på lokal öl, och även vin, det borde vara en hit!

  SvaraRadera
 13. Fix men finns lokala provar jag gärna.

  SvaraRadera
 14. Septem Citra IPA !.(tror jag det heter)
  Fix !.
  Hellas pils !.
  Xarma !.

  SvaraRadera