fredag 24 februari 2017

Veckan som passerat


Fredag igen. Min vecka som har passerat är väldigt ointressant för er, men jag berättar ändå för att ge er en hälsning från ett Chania där solen börjar titta fram efter en lång, regnig och kall vinter.

Jag har spenderat större delen av tiden i soffan. Sedan jul har jag haft lite ont i ett knä, men inte värre än att jag har tvingat mig ut på promenader och annat. Det skulle jag inte ha gjort. Troligtvis har jag en skada sen jag dök pladask utanför en affär med provisoriskt trappsteg utanför. Detta hände i julas. Nu har jag troligtvis tröttat ut mitt knä som har blivit värre. Dessutom kanske jag har fått diskbråck som kanske har kommit till vid samma fall. Jag har inte ont i ryggen men däremot har jag börjat fått jäkligt ont i benet. Jag var till en ortoped som skickade mig till att göra en magnetröntgen av ryggen. Jag har ännu inte fått tillbaka röntgensvaret, men jag har ändå börjat gå i fysioterapi.

Jag hoppas verkligen att jag får ordning på det här för jag kan ju inte spendera sommaren i soffan...Dessutom har jag svårt för att sova för på natten har jag ont i benet och jag ligger och vrider och vänder mig och till slut ger jag upp. Resultatet är att jag är trött och grinig och får ingenting alls gjort.

Nog om mina krämpor! Har ni bokat resa inför sommaren? Vart bär det hän?

Mitt förra inlägg där ni läsare rekommenderade restauranger blev snabbt ett av de mest lästa inläggen i min blogg!! Eftersom jag inte gör något speciellt och därmed inte har mycket att berätta tänkte jag att...

Nog är det flera av er läsare som har fina bilder från Kreta eller som har gjort något trevlig här som ni vill berätta om? Då har ni chansen att gästblogga lite här hos mig. Skicka ett mail med din berättelse, den kan vara både kort eller lång eller bara innehålla foton och fototext. Ni bestämmer. Skicka till mig på agrimanaki@hotmail.com. Har ni fina matbilder härifrån som jag kan få lägga in i det förra inlägget blir jag också glad. Lägg gärna in ert namn på fotot så det syns att det är ert foto.

Ha en bra helg och jag ser fram emot att läsa era mail!!

7 kommentarer:

 1. Två bokade resor, ev vecka i Parga början av juni och två veckor på Kreta skiftet augusti/september ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt!! Till Parga skulle jag också vilja åka någon gång! Det ser så otroligt mysigt ut.

   Radera
  2. Det är mysigt, allt finns på promenadavstånd. Har varit där tre ggr tidigare. Vi rör oss mycket när vi reser dit, när vi är på Kreta blir det inte lika mycket promenader. Så Parga är en aktiv semester medans Kreta blir en lugn och ro-semester med mycket bad. Förflyttar vi oss blir det med buss eller hyrbil.
   Hur många gånger jag varit på Kreta? Minst en gång varje år sedan 2006 :-)

   Radera
 2. Hej!
  Min man och jag åker till Kreta för att uppleva den ortodoxa påsken och för att leta efter vårblommor, krokus och vildtulpaner bl a. Var är det bäst att befinna sig på långfredagen och påskafton för att uppleva det genuina påskfirandet?
  Undrar Mikka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas ni har kollat att det är rätt datum för ortodoxa påsken infaller ju inte alltid samtidigt som "vår" påsk. Om ni ska bo i Chania eller i närheten rekommenderar jag er att åka in till stan och gå runt i olika kyrkor, åtminstone på långfredagen. Det finns ju både små och stora kyrkor inne i stan.

   Radera
 3. Ok, vi ska till Chania de första dagarna, så då stannar vi där över påsken, som i år faktiskt infaller samtidigt, Tack

  Mikka

  SvaraRadera
  Svar
  1. aha vad bra! jag har faktiskt inte kollat upp men då vet jag det nu att det är samtidigt! Det är faktiskt inte så ofta det händer.

   Radera